Apelsin- och spenatfisk | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Apelsin- och spenatfisk

Ett fint fiskrecept med både syrlig apelsin och len spenat ger lite lyx i vardagen. Låt dina morotsstavar och fisk sjuda i en krämig sås några minuter före du vänder ner spenaten. Servera din fisk toppad med vackert apelsinskal och pressad potatis.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt fisken tina om den är fryst. Skär den i skivor ca 3 cm.
  2. Skala morötterna och skär dem i stavar. Riv skalet av apelsinen och pressa ur saften. Skölj spenaten och låt den rinna av i ett durkslag.
  3. Blanda apelsinsaft, fiskbuljong och crème fraiche i en vid låg panna. Vispa ner majsstärkelsen och låt det koka upp under omrörning.
  4. Lägg ner morötter och fisk, låt sjuda under lock på svag värme ca 5 minuter eller tills fiskens innertemperatur är 56˚C.
  5. Vänd ner spenaten, smaka av med salt och peppar. Låt det bli varmt.
  6. Strö övre apelsinskalet. 
  7. Till servering: Servera fisken med pressad potatis.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen, i övrigt är rätten fri från gluten och ägg men innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraichen mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • ca 500 g hokifilé
  • 2 morötter
  • 1 apelsin
  • 70 g färsk spenat
  • 3 dl fiskbuljong (vatten, hummer/fiskfond eller buljongtärning)
  • 1 dl crème fraiche
  • 1 1/2 msk majsstärkelse
  • salt och peppar
Till servering
  • pressad potatis
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1263 kJ / 301 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden