Apelsin- och spenatfisk

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
3
Apelsin- och spenatfisk

Ett fint fiskrecept med både syrlig apelsin och len spenat ger lite lyx i vardagen. Låt dina morotsstavar och fisk sjuda i en krämig sås några minuter före du vänder ner spenaten. Servera din fisk toppad med vackert apelsinskal och pressad potatis.

Apelsin- och spenatfisk

Ingredienser

4 portioner
ca 500 g hokifilé
2 morötter
1 apelsin
70 g färsk spenat
3 dl fiskbuljong (vatten, hummer/fiskfond eller buljongtärning)
1 dl crème fraiche
1 1/2 msk majsstärkelse
salt
peppar

Till servering

pressad potatis

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat

Kommentarer

Hej Anna! Tack för tipset - nu har vi lagt till potatisen!

Redaktionen

2012-11-26

Det skulle vara bra om serveringsförslaget också kom med i handlingslistan. I detta fall kom ju inte potatisen med efterom den inte riktigt ingår i receptet. En förbättringspotential!?

Anna

2012-11-25

Gott recept! Lite smaklöst dock! Jag tillsatte cayennepeppar och malen ingefära! Då blev det mycket godare!

Nina

2011-03-11

Näringsvärde per portion

Energi1263 KJ / 301 kCal
Fett7.4 g

Testa liknande recept

Fiskgratäng med svampsås och purjolök
Betyg 3.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Thailändsk soppgryta
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Stekt hoki med kaviarsås och krossad potatis
Betyg 2 av 5.
4 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Hoki med dillpolenta och syrlig spenatsallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Fiskgryta med tomat
Betyg 3.9 av 5.
127 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Stekt hokifilé med varm morotssallad
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga