Långbakad fänkål med asiatisk pesto
Fänkål som får tillagas långsamt på låg temperatur i ugnen blir otroligt god och härligt mjuk i konsistensen, samtidigt som stjälkarna blir lätt rostade och får en lite mer seg karaktär. Perfekt att kombinera med en asiatisk pesto med cashewnötter och koriander.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016
Ingredienser
4 (tillbehör)
2 fänkål (à 250 g)
2 msk färskpressad citronjuice
3 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
Asiatisk pesto
1/2 skalad vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
2 dl osaltade cashewnötter (gärna rostade)
2 dl färsk koriander
1 1/2 msk japansk soja
1 1/2 dl rapsolja
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2711 KJ / 648 kCal
Fett61 g
Salt3 g
Kolhydrater11 g
Protein14 g
Kommentarer
Körde även palsternackor och rödbetor på samma plåtar (2st) och även de blev superbra
Thomas
2016-11-03Fantastiskt gott! Från och med nu en klassiker i vår familj!
Thomas
2016-11-03