Långbakad fänkål med asiatisk pesto

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
2
Långbakad fänkål med asiatisk pesto

Fänkål som får tillagas långsamt på låg temperatur i ugnen blir otroligt god och härligt mjuk i konsistensen, samtidigt som stjälkarna blir lätt rostade och får en lite mer seg karaktär. Perfekt att kombinera med en asiatisk pesto med cashewnötter och koriander.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Långbakad fänkål med asiatisk pesto

Ingredienser

4 (tillbehör)
2   fänkål (à 250 g)
2 msk  färskpressad citronjuice
3 msk  olivolja
1/2 tsk  salt
1 krm  peppar

Asiatisk pesto

1/2   skalad vitlöksklyfta
1 dl  riven parmesan
2 dl  osaltade cashewnötter (gärna rostade)
2 dl  färsk koriander
1 1/2 msk  japansk soja
1 1/2 dl  rapsolja
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Körde även palsternackor och rödbetor på samma plåtar (2st) och även de blev superbra���

Thomas

2016-11-03

Fantastiskt gott! Från och med nu en klassiker i vår familj!

Thomas

2016-11-03

Näringsvärde per portion

Energi2711 KJ / 648 kCal
Fett61 g
Salt3 g
Kolhydrater11 g
Protein14 g

Testa liknande recept

Ugnsbakad fänkål med chilifrukt och honung
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Gratinerad fänkål med parmesan och basilika
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bakad fetaost med grapefrukt och fänkål
Betyg 4.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Parmesangratinerad fänkål
Betyg 4.5 av 5.
22 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålsfritters med löjrom och smetana
Betyg 3.3 av 5.
241 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Olivbakad kolja med brässerad fänkål
Betyg 2.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 45 min att tillaga