Långbakad fänkål med asiatisk pesto

2
2
Långbakad fänkål med asiatisk pesto

Fänkål som får tillagas långsamt på låg temperatur i ugnen blir otroligt god och härligt mjuk i konsistensen, samtidigt som stjälkarna blir lätt rostade och får en lite mer seg karaktär. Perfekt att kombinera med en asiatisk pesto med cashewnötter och koriander.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2016

Långbakad fänkål med asiatisk pesto

Ingredienser

4 (tillbehör)
2
fänkål (à 250 g)
2 msk
färskpressad citronjuice
3 msk
olivolja
1/2 tsk
salt
1 krm
peppar

Asiatisk pesto

1/2
skalad vitlöksklyfta
1 dl
riven parmesanost
2 dl
osaltade cashewnötter (gärna rostade)
2 dl
färsk koriander
1 1/2 msk
japansk soja
1 1/2 dl
rapsolja
-
salt och peppar

För alla

Fri från gluten och laktos.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Thomas

2016-11-03

Körde även palsternackor och rödbetor på samma plåtar (2st) och även de blev superbra���

Thomas

2016-11-03

Fantastiskt gott! Från och med nu en klassiker i vår familj!

Näringsvärde per portion

Energi 2711 KJ / 648 kCal
Fett 61 g
Salt 3 g
Kolhydrater 11 g
Protein 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept