Kall risgrynsgröt med rostad kokos

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Kall risgrynsgröt med rostad kokos

Den färdiga risgrynsgröt vi vanligen värmer på går fint att äta kall! I detta frukost- eller mellisrecept blandar vi kall risgrynsgröt med rostad kokos och smaksätter med vanilj. Den kalla gröten serveras med fikon och kokosflakes.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Kall risgrynsgröt med rostad kokos

Ingredienser

4 portioner
1 dl  riven kokos
4 dl  risgrynsgröt
2 krm  vaniljpulver eller 1/2 tsk vaniljsocker

Topping

2   färska fikon
kokosflarn

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gröten mot mjölkproteinfri risgrynsgröt.
Näringsvärdet är beräknat med topping.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi850 KJ / 203 kCal
Fett12 g
Salt0.5 g
Kolhydrater17 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Blåbärsbars med råg
Betyg 4.7 av 5.
7 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Risgrynsgröt med citrus och skummad kanelmjölk
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Overnight oats med chiafrön, kokos och hallon
Betyg 4.4 av 5.
41 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kall risgrynsgröt med apelsin och kanel
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Hemgjord risgrynsfrukost med bär och honung
Betyg 3.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Karamelliserad saffransgröt
Betyg 3.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga