Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Enkel

Kall risgrynsgröt med rostad kokos

Den färdiga risgrynsgröt vi vanligen värmer på går fint att äta kall! I detta frukost- eller mellisrecept blandar vi kall risgrynsgröt med rostad kokos och smaksätter med vanilj. Den kalla gröten serveras med fikon och kokosflakes.

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Rosta den rivna kokosen i en torr stekpanna. Låt svalna.
  2. Blanda gröt, rostad kokos och vaniljpulver.
  3. Skiva fikonen. Toppa gröten med fikon och kokosflakes.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gröten mot mjölkproteinfri risgrynsgröt.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 dl riven kokos
  • 4 dl risgrynsgröt
  • 2 krm vaniljpulver
  • 2 färska fikon
  • kokosflarn att toppa med
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer