Kall risgrynsgröt med rostad kokos

2
0
Kall risgrynsgröt med rostad kokos

Den färdiga risgrynsgröt vi vanligen värmer på går fint att äta kall! I detta frukost- eller mellisrecept blandar vi kall risgrynsgröt med rostad kokos och smaksätter med vanilj. Den kalla gröten serveras med fikon och kokosflakes.

Ett recept från:
Buffé nr 12, 2018

Kall risgrynsgröt med rostad kokos

Ingredienser

4 portioner
1 dl riven kokos
4 dl risgrynsgröt
2 krm vaniljpulver

Topping

2 färska fikon
kokosflarn

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri risgrynsgröt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut gröten mot mjölkproteinfri risgrynsgröt.
Näringsvärdet är beräknat med topping.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

2

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 850 KJ / 203 kCal
Fett 12 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 17 g
Protein 4 g
Läs mer om näringsvärden