Blåbärsbars med råg

6
11
Blåbärsbars med råg

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Torkade blåbär och råg ger smak och passar fint ihop.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017

Blåbärsbars med råg

Ingredienser

10-12 bitar
2 dl
rågflingor eller havregryn
1 dl
torkade blåbär
1 1/2 dl
pumpakärnor
12
torkade fikon (12 fikon motsvarar ca 140 g)
1/2 dl
kokosflarn
1 - 2 msk
honung
3 msk
chiafrön
2
äggvitor
1 tsk
flingsalt

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut rågflingor och ersätt havregryn med ren havre.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

6

Kommentarer

Cecilia

2018-03-26

Smakar mest fikon & känns lite geggiga.

Hilda

2018-01-22

Jättegoa bars! Tog vad jag hade hemma: kokosflingor, tranbär istället för blåbär och havregryn istället för rågflingor, chiafrön i gel (ca 3/4 dl) resten av ingredienser precis samma...mums!. Nästa gång ska dubbla receptet!

Marie

2017-10-18

Hej! Jag funderar på varför de skall förvaras i kyl eller frys? Behövs det verkligen? Vad är det i som gör att det behövs? Tack på förhand!

Näringsvärde per portion

Energi 912 KJ / 218 kCal
Fett 11 g
Salt 0.74 g
Kolhydrater 19 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept