UNDER 60 MIN | Medel

Blåbärsbars med råg

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Torkade blåbär och råg ger smak och passar fint ihop.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Tryck ut massan i en bakpappersklädd ugnssäkerform, ca 25 x 10 cm (för 10-12 bars).
  3. Grädda i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Förvara i kyl eller frys.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut rågflingor och ersätt havregryn med ren havre.

Ingredienser

Portioner: 10-12 bitar
  • 2 dl rågflingor eller havregryn
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 1/2 dl pumpakärnor
  • 12 torkade fikon (12 fikon motsvarar ca 140 g)
  • 1/2 dl kokosflarn
  • 1 - 2 msk honung
  • 3 msk chiafrön
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 912 kJ / 218 kCal