Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Blåbärsbars med råg

Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Torkade blåbär och råg ger smak och passar fint ihop.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2017
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10-12 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Mixa ihop alla ingredienser i en matberedare. Tryck ut massan i en bakpappersklädd ugnssäkerform, ca 25 x 10 cm (för 10-12 bars).
  3. Grädda i ugnen 35-40 minuter. Låt svalna och skär i bitar. Förvara i kyl eller frys.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: uteslut rågflingor och ersätt havregryn med ren havre.

Ingredienser

Portioner: 10-12 bitar
  • 2 dl rågflingor eller havregryn
  • 1 dl torkade blåbär
  • 1 1/2 dl pumpakärnor
  • 12 torkade fikon (12 fikon motsvarar ca 140 g)
  • 1/2 dl kokosflarn
  • 2 msk honung
  • 3 msk chiafrön
  • 2 äggvitor
  • 1 tsk flingsalt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 912 kJ / 218 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept