Blåbärsbars med råg
Bars funkar både som mättande mellanmål eller en riktig energiuppladdning innan träningen. Hemgjorda bars är dessutom snällare mot plånboken. Torkade blåbär och råg ger smak och passar fint ihop.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2017
Ingredienser
10-12 bitar
2 dl rågflingor eller havregryn
1 dl torkade blåbär
1 1/2 dl pumpakärnor
12 torkade fikon (12 fikon motsvarar ca 140 g)
1/2 dl kokosflarn
1 - 2 msk honung
3 msk chiafrön
2 äggvitor
1 tsk flingsalt
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi912 KJ / 218 kCal
Fett11 g
Salt0.74 g
Kolhydrater19 g
Protein7 g
Kommentarer
Smakar mest fikon & känns lite geggiga.
Cecilia
2018-03-26Jättegoa bars! Tog vad jag hade hemma: kokosflingor, tranbär istället för blåbär och havregryn istället för rågflingor, chiafrön i gel (ca 3/4 dl) resten av ingredienser precis samma...mums!. Nästa gång ska dubbla receptet!
Hilda
2018-01-22Hej! Jag funderar på varför de skall förvaras i kyl eller frys? Behövs det verkligen? Vad är det i som gör att det behövs? Tack på förhand!
Marie
2017-10-18