Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Citron- och limesorbet

Ett utsökt recept på en syrlig och svalkande efterrätt! Citron- och limesorbet gör du av bland annat socker, citron, lime och äggviteersättning. Garnera sorbeten med citronmeliss och kokos och servera!

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 dl saft av pressad citron
  • 1 dl saft av pressad lime
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 äggviteersättning
Garnering
  • citronmeliss
  • limeskivor
  • kokosflarn
Lägg till i inköpslistan

Gör så här Börja laga

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp sockret i vattnet på svag värme under omrörning. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Låt lagen svalna.
  2. Tillsätt citron och limesaft samt limeskal. Häll blandningen i en bunke (gärna rostfri) och ställ i frysen. Rör då och då. Vispa upp äggviteersättningen (enligt anvisningarna på förpackningen) och vänd ner den i sorbetsmeten. Vispa upp allt med elvisp. Ställ allt i frysen igen.
  3. Ta ut sorbeten ca 15 minuter innan servering.
  4. Garnering: Skeda upp sorbeten i skålar och garnera med t ex citronmeliss och en limeskiva. Servera genast med kokosflarn.

Tips

Förbered genom att ställa tomma serveringsskålar i frysen ca 1/2 timme. Ta fram dem och skeda upp sorbeten och ställ tillbaka dem i frysen. Ta fram skålarna strax innan servering och garnera.

Har du lagat receptet?

Klicka och betygsätt

(3)