Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Citron- och limesorbet

Ett utsökt recept på en syrlig och svalkande efterrätt! Citron- och limesorbet gör du av bland annat socker, citron, lime och äggviteersättning. Garnera sorbeten med citronmeliss och kokos och servera!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lös upp sockret i vattnet på svag värme under omrörning. Koka upp och låt koka i ca 10 minuter. Låt lagen svalna.
  2. Tillsätt citron och limesaft samt limeskal. Häll blandningen i en bunke (gärna rostfri) och ställ i frysen. Rör då och då. Vispa upp äggviteersättningen (enligt anvisningarna på förpackningen) och vänd ner den i sorbetsmeten. Vispa upp allt med elvisp. Ställ allt i frysen igen.
  3. Ta ut sorbeten ca 15 minuter innan servering.
  4. Garnering: Skeda upp sorbeten i skålar och garnera med t ex citronmeliss och en limeskiva. Servera genast med kokosflarn.

Tips

Förbered genom att ställa tomma serveringsskålar i frysen ca 1/2 timme. Ta fram dem och skeda upp sorbeten och ställ tillbaka dem i frysen. Ta fram skålarna strax innan servering och garnera.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3 1/2 dl vatten
  • 1 dl saft av pressad citron
  • 1 dl saft av pressad lime
  • rivet skal av 1 lime
  • 1 äggviteersättning
Garnering
  • citronmeliss
  • limeskivor
  • kokosflarn
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!