Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

204
3
Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

Överraska med en varm ugnsbakad avokado. I avokadohalvan vilar en solig äggula på en rosa skiva rökt lax. En snygg äggrätt som pryder påskbuffén eller som spännande förrätt som lätt blir en snackis kring bordet.

Skriv ut
Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

Ingredienser

4 portioner
2
skivor kallrökt lax
4
små ägg
2
avokador
-
svartpeppar från kvarnen
1/2
kruka gräslök

Till servering

gärna bröd

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

204

Kommentarer

Henrik

4/1/2020

Mycket gott! Värt att prova varmt och blandar sig fint med sälta från laxen.

Anna

11/18/2019

Den var inte så märkvärdig som jag hoppades den skulle vara. Godare med kall avokado än varm.

Magnus

11/17/2019

Intressant!

Näringsvärde per portion

Energi 1309 KJ / 313 kCal
Fett 20.9 g
Salt 1.41 g
Kolhydrater 13.8 g
Protein 15.9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept