Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

206
3
Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

Överraska med en varm ugnsbakad avokado. I avokadohalvan vilar en solig äggula på en rosa skiva rökt lax. En snygg äggrätt som pryder påskbuffén eller som spännande förrätt som lätt blir en snackis kring bordet.

Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

Ingredienser

4 portioner
2 skivor kallrökt lax
4 små ägg
2 avokador
svartpeppar från kvarnen
1/2 kruka gräslök

Till servering

gärna bröd

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

206

Kommentarer

Henrik

2020-04-01

Mycket gott! Värt att prova varmt och blandar sig fint med sälta från laxen.

Anna

2019-11-18

Den var inte så märkvärdig som jag hoppades den skulle vara. Godare med kall avokado än varm.

Magnus

2019-11-17

Intressant!

Näringsvärde per portion

Energi 1309 KJ / 313 kCal
Fett 209 g
Salt 141 g
Kolhydrater 138 g
Protein 159 g
Läs mer om näringsvärden