Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök
Överraska med en varm ugnsbakad avokado. I avokadohalvan vilar en solig äggula på en rosa skiva rökt lax. En snygg äggrätt som pryder påskbuffén eller som spännande förrätt som lätt blir en snackis kring bordet.
Ingredienser
4 portioner
2 skivor kallrökt lax
4 små ägg
2 avokador
svartpeppar från kvarnen
1/2 kruka gräslök
Till servering
gärna bröd
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.
Energi1309 KJ / 313 kCal
Fett20.9 g
Salt1.41 g
Kolhydrater13.8 g
Protein15.9 g
Kommentarer
Mycket gott! Värt att prova varmt och blandar sig fint med sälta från laxen.
Henrik
2020-04-01Den var inte så märkvärdig som jag hoppades den skulle vara. Godare med kall avokado än varm.
Anna
2019-11-18Intressant!
Magnus
2019-11-17