Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Ugnsbakad avokado med ägg, rökt lax och gräslök

Överraska med en varm ugnsbakad avokado. I avokadohalvan vilar en solig äggula på en rosa skiva rökt lax. En snygg äggrätt som pryder påskbuffén eller som spännande förrätt som lätt blir en snackis kring bordet.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Dela laxskivorna i halvor.
  3. Skilj försiktigt äggulorna från äggvitorna.
  4. Dela avokadon och ta ur kärnorna. Gröp ur lite av avokadoköttet där kärnan har suttit (för att få lite mer plats för ägget). Skär bort lite av skaldelen på varje avokadohalva och ställ dem i en ugnssäker form.
  5. Lägg laxskivorna i avokadons urgröpning, lägg en äggula på varje laxskiva. Vispa upp äggvitorna med en gaffel. Häll i så mycket äggvita det får plats vid äggulan. Krydda med svartpeppar.
  6. Sätt in formen mitt i ugnen ca 12 minuter.
  7. Skär gräslöken och strö på avokadohalvorna.
  8. Till servering: Servera gärna med bröd.

För alla

Fri från laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd att servera till.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 skivor kallrökt lax
  • 4 små ägg
  • 2 avokador
  • svartpeppar från kvarnen
  • 1/2 kruka gräslök
Till servering
  • gärna bröd
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1309 kJ / 313 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept