Avokadoägg, vad är nu det? Jo, det är avokadohalvor som man knäcker ner äggulor i och bakar i ugnen tills gulan nätt och jämnt har börjat stelna. Lägg i skivor av kallrökt lax för en ett matigare avokadoägg. Toppa med chiliflakes och du har en suverän brunchrätt.
Ett recept från:
Buffé
nr 3,
2016
Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Sofie
2019-04-21God tanke med dessa recept, men är det särskilt klimatsmart att äta avokado med tanke på den enorma mängden vatten som går åt till att skörda en enda avokado?
Redaktionen ICAse
2019-04-24Hej Sofie! Här kan du läsa mer om HUR vi har tänkt och beräknat: https://www.ica.se/buffe/artikel/berakna-klimatpaverkan/ Hälsningar Michelle
Åke
2018-10-16Låter mycket gott men vad gör man av det som gröpts ur avokadona?
Redaktionen ICAse
2018-10-17Hej Åke! Allt ryms ju inte i avokadon, så varför inte äta upp det, ha det på sidan eller göra en guacamole utav det? Hälsningar Michelle