Bakat avokadoägg med lax och chili

253
2
Bakat avokadoägg med lax och chili

Avokadoägg, vad är nu det? Jo, det är avokadohalvor som man knäcker ner äggulor i och bakar i ugnen tills gulan nätt och jämnt har börjat stelna. Lägg i skivor av kallrökt lax för en ett matigare avokadoägg. Toppa med chiliflakes och du har en suverän brunchrätt.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2016

Bakat avokadoägg med lax och chili

Ingredienser

6 portioner
3
mogna avokador
100 g
kallrökt lax i skivor
6
äggulor
2 krm
chiliflakes
2 msk
hackad koriander
-
flingsalt
-
nymalen svartpeppar

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

253

Kommentarer

Sofie

2019-04-21

God tanke med dessa recept, men är det särskilt klimatsmart att äta avokado med tanke på den enorma mängden vatten som går åt till att skörda en enda avokado?

Redaktionen ICAse

2019-04-24

Hej Sofie! Här kan du läsa mer om HUR vi har tänkt och beräknat: https://www.ica.se/buffe/artikel/berakna-klimatpaverkan/ Hälsningar Michelle

Åke

2018-10-16

Låter mycket gott men vad gör man av det som gröpts ur avokadona?

Redaktionen ICAse

2018-10-17

Hej Åke! Allt ryms ju inte i avokadon, så varför inte äta upp det, ha det på sidan eller göra en guacamole utav det? Hälsningar Michelle

Näringsvärde per portion

Energi 775 KJ / 185 kCal
Fett 17 g
Salt 1 g
Kolhydrater 1 g
Protein 7 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept