UNDER 30 MIN | Medel

Bakat avokadoägg med lax och chili

Avokadoägg, vad är nu det? Jo, det är avokadohalvor som man knäcker ner äggulor i och bakar i ugnen tills gulan nätt och jämnt har börjat stelna. Lägg i skivor av kallrökt lax för en ett matigare avokadoägg. Toppa med chiliflakes och du har en suverän brunchrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Dela och kärna ur avokadon. Gröp ut 2 matskedar av köttet från varje avokadohalva.
  3. Skär bort en tunn skiva på botten av avokadon så den står stadigt och ställ i en ugnssäker form.
  4. Dela laxskivorna om de är stora och lägg i de urgröpta avokadorna. Knäck försiktigt i äggulorna.
  5. Ställ in i mitten av ugnen 12-14 minuter, tills äggulan börjar ”stanna” men den ska fortfarande vara lite rinnig.
  6. Strö över chiliflakes, koriander, flingsalt och svartpeppar.

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Innehåller ägg.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 mogna avokador
  • 100 g kallrökt lax i skivor
  • 6 äggulor
  • 2 krm chiliflakes
  • 2 msk hackad koriander
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Näringsvärde
Per portion

Energi 775 kJ / 185 kCal