Ugnsbakad aubergine med chermoula

Betyg 4.7 av 5.13 personer har röstat
Receptet har 2 kommentarer
Ugnsbakad aubergine med chermoula

Chermoula är en nordafrikansk kryddblandning med bland annat spiskummin, vitlök, koriander och citron som smaksättning. I det här receptet marineras ugnsbakad aubergine i den aromatiska kryddmixen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2021

Ugnsbakad aubergine med chermoula

Ingredienser

12 portioner

Aubergine

3 stora auberginer (à ca 400 g)
1/2 tsk salt
1/2 dl olivolja

Marinad

1 vitlöksklyfta
1 kruka koriander
1/2 tsk malen spiskummin
1 tsk milt paprikapulver
1 msk finrivet citronskal
1/2 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 dl olivolja

Gör så här

Detta recept är från Söndagspreppen, ett smart sätt att förbereda flera rätter för att vinna tid senare i veckan.
00:40:00
00:10:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

2 st
  • Det blev så gott! Åt med ris och körsbärstomater

    Eva

  • Mums! Blev som en god röra i auberginen!

    Therése

Testa liknande recept

  • Auberginekompott
    Betyg 1.3 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Marockansk grönsakspanna
    Betyg 3.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Melitzanosalata – auberginesallad
    Betyg 4.5 av 5.14 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 45 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Couscous med merguez och yoghurtsås
    Betyg 3 av 5.4 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Under 30 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad
  • Aubergine och kumminbruschetta
    Betyg 5 av 5.3 personer har röstat
    Receptet har 0 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad