Hoppa till sidans innehåll
UNDER 15 MIN | Medel

Dill- och citronmajonnäs

Ett lättlagat recept på krämig och god dill- och citronmajonnäs. Du gör majonnäsen av bland annat ägg, dijonsenap, olja, dill och citron. Passar utmärkt att servera till fisk.

Detta är ett recept från Buffé nr 10, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Vispa äggulor och senap. Tillsätt oljan i en tunn stråle under tiden som du vispar kraftigt, eller använd stavmixer.
  2. Tillsätt dill, citronskal och citronjuice. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 1/2 dl rapsolja
  • 4 msk olivolja
  • 1 dl finskuren dill
  • skalet från 1 citron
  • 4 tsk färskpressad citronjuice
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan

Kupongen är laddad

Valfri krydda på små glas

10 % rabatt

Santa Maria 3-80 g

Mer info

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer