Dill- och citronmajonnäs
Ett lättlagat recept på krämig och god dill- och citronmajonnäs. Du gör majonnäsen av bland annat ägg, dijonsenap, olja, dill och citron. Passar utmärkt att servera till fisk.
Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009
Ingredienser
4 portioner
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl rapsolja
4 msk olivolja
1 dl finskuren dill
skalet från 1 citron
4 tsk färskpressad citronjuice
salt
peppar
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
För mycket smak av senapen.
Pierre
2021-07-20Tyckte varken olivoljan eller citronzesten hörde hemma här. Smakade mer som någon konstig kräm till en kaka, fast med dill i 🤔
Jenny-ann
2021-03-11Otydligt med hur mycket citroncest det ska vara. Även bra om man äntligen med att det ska vara samma temperatur på olja och ägg.
Magnus
2020-12-09