Dill- och citronmajonnäs

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat
3
Dill- och citronmajonnäs

Ett lättlagat recept på krämig och god dill- och citronmajonnäs. Du gör majonnäsen av bland annat ägg, dijonsenap, olja, dill och citron. Passar utmärkt att servera till fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Dill- och citronmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2   äggulor
1 tsk  dijonsenap
1 1/2 dl  rapsolja
4 msk  olivolja
1 dl  finskuren dill
skalet från 1   citron
4 tsk  färskpressad citronjuice
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.7 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

För mycket smak av senapen.

Pierre

2021-07-20

Tyckte varken olivoljan eller citronzesten hörde hemma här. Smakade mer som någon konstig kräm till en kaka, fast med dill i 🤔

Jenny-ann

2021-03-11

Otydligt med hur mycket citroncest det ska vara. Även bra om man äntligen med att det ska vara samma temperatur på olja och ägg.

Magnus

2020-12-09

Testa liknande recept

Vitlöksmajonnäs
Betyg 4.2 av 5.
12 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Citronmajonnäs
Betyg 3.3 av 5.
22 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helgrillad flankstek med chipotlemajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Dillmajonnäs 
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ramslöksmajonnäs
Betyg 3 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Tryffelmajonnäs
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga