Dill- och citronmajonnäs

11
3
Dill- och citronmajonnäs

Ett lättlagat recept på krämig och god dill- och citronmajonnäs. Du gör majonnäsen av bland annat ägg, dijonsenap, olja, dill och citron. Passar utmärkt att servera till fisk.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Dill- och citronmajonnäs

Ingredienser

4 portioner
2 äggulor
1 tsk dijonsenap
1 1/2 dl rapsolja
4 msk olivolja
1 dl finskuren dill
skalet från 1 citron
4 tsk färskpressad citronjuice
salt och peppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

11

Kommentarer

Pierre

2021-07-20

För mycket smak av senapen.

Jenny-ann

2021-03-11

Tyckte varken olivoljan eller citronzesten hörde hemma här. Smakade mer som någon konstig kräm till en kaka, fast med dill i 🤔

Magnus

2020-12-09

Otydligt med hur mycket citroncest det ska vara. Även bra om man äntligen med att det ska vara samma temperatur på olja och ägg.