Grillade färsspett – på tre sätt

Betyg 3.1 av 5.
81 personer har röstat
2
Grillade färsspett – på tre sätt

Turkiska kebabspett är inspirationen till dessa grillade färsspett. Välj mellan tre olika kryddblandningar à la Mellanöstern att smaksätta färsen med. Za'atar med sesamfrön och sumak, mynta och kajenn eller kombinationen ingefära och kanel. Mumsigt värre!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillade färsspett – på tre sätt

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
500 g nötfärs (max 12 %)
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt

Het mynta

3 krm malen spiskummin
3 krm kajennpeppar
1 msk torkad mynta

Varm ingefära

2 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel

Za'atar

1 msk sesamfrön
1 msk sumak eller motsvarande mängd finrivet citronskal
1 msk torkad oregano

Gör så här

Het mynta 
Varm ingefära
Za'atar

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Varm ingefära är supergod! Lätt, snabbt, enkelt och gott!

Sandra

2020-07-12

Ser det inte

Helena

2020-05-02

Näringsvärde per portion

Energi1235 KJ / 295 kCal
Fett19 g
Salt3.24 g
Kolhydrater1 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Hummus
Betyg 3.9 av 5.
413 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Pitatilltugg
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Färskostrullar med honung och frukt
Betyg 3.6 av 5.
9 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Lamm »latino«
Betyg 4.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Za'atar
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga