Grillade färsspett – på tre sätt

79
2
Grillade färsspett – på tre sätt

Turkiska kebabspett är inspirationen till dessa grillade färsspett. Välj mellan tre olika kryddblandningar à la Mellanöstern att smaksätta färsen med. Za'atar med sesamfrön och sumak, mynta och kajenn eller kombinationen ingefära och kanel. Mumsigt värre!

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillade färsspett – på tre sätt

Ingredienser

4 portioner
1
vitlöksklyfta
500 g
nötfärs (max 12 %)
1/2 dl
hackad persilja
1 tsk
salt

Het mynta

3 krm
malen spiskummin
3 krm
kajennpeppar
1 msk
torkad mynta

Varm ingefära

2 tsk
hela fänkålsfrön
2 tsk
malen ingefära
1 tsk
malen kanel

Za'atar

1 msk
sesamfrön
1 msk
sumak eller motsvarande mängd finrivet citronskal
1 msk
torkad oregano

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Het mynta 

Varm ingefära

Za'atar

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Sandra

2020-07-12

Varm ingefära är supergod! Lätt, snabbt, enkelt och gott!

Helena

2020-05-02

Ser det inte

Näringsvärde per portion

Energi 1235 KJ / 295 kCal
Fett 19 g
Salt 3.24 g
Kolhydrater 1 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept