Grillade färsspett – på tre sätt

79
2
Grillade färsspett – på tre sätt

Turkiska kebabspett är inspirationen till dessa grillade färsspett. Välj mellan tre olika kryddblandningar à la Mellanöstern att smaksätta färsen med. Za'atar med sesamfrön och sumak, mynta och kajenn eller kombinationen ingefära och kanel. Mumsigt värre!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillade färsspett – på tre sätt

Ingredienser

4 portioner
1 vitlöksklyfta
500 g nötfärs (max 12 %)
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt

Het mynta

3 krm malen spiskummin
3 krm kajennpeppar
1 msk torkad mynta

Varm ingefära

2 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel

Za'atar

1 msk sesamfrön
1 msk sumak eller motsvarande mängd finrivet citronskal
1 msk torkad oregano

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Het mynta 

Varm ingefära

Za'atar

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

79

Kommentarer

Sandra

2020-07-12

Varm ingefära är supergod! Lätt, snabbt, enkelt och gott!

Helena

2020-05-02

Ser det inte

Näringsvärde per portion

Energi 1235 KJ / 295 kCal
Fett 19 g
Salt 324 g
Kolhydrater 1 g
Protein 32 g
Läs mer om näringsvärden