Grillade färsspett – på tre sätt
Turkiska kebabspett är inspirationen till dessa grillade färsspett. Välj mellan tre olika kryddblandningar à la Mellanöstern att smaksätta färsen med. Za'atar med sesamfrön och sumak, mynta och kajenn eller kombinationen ingefära och kanel. Mumsigt värre!
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015
Ingredienser
4 portioner
1 vitlöksklyfta
500 g nötfärs (max 12 %)
1/2 dl hackad persilja
1 tsk salt
Het mynta
3 krm malen spiskummin
3 krm kajennpeppar
1 msk torkad mynta
Varm ingefära
2 tsk hela fänkålsfrön
2 tsk malen ingefära
1 tsk malen kanel
Za'atar
1 msk sesamfrön
1 msk sumak eller motsvarande mängd finrivet citronskal
1 msk torkad oregano
Gör så här
Het mynta
Varm ingefära
Za'atar
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1235 KJ / 295 kCal
Fett19 g
Salt3.24 g
Kolhydrater1 g
Protein32 g
Kommentarer
Varm ingefära är supergod! Lätt, snabbt, enkelt och gott!
Sandra
2020-07-12Ser det inte
Helena
2020-05-02