Grillade färsspett – på tre sätt

Betyg 3.1 av 5.
81 personer har röstat
2
Grillade färsspett – på tre sätt

Turkiska kebabspett är inspirationen till dessa grillade färsspett. Välj mellan tre olika kryddblandningar à la Mellanöstern att smaksätta färsen med. Za'atar med sesamfrön och sumak, mynta och kajenn eller kombinationen ingefära och kanel. Mumsigt värre!

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2015

Grillade färsspett – på tre sätt

Ingredienser

4 portioner
1   vitlöksklyfta
500 g  nötfärs (max 12 %)
1/2 dl  hackad persilja
1 tsk  salt

Het mynta

3 krm  malen spiskummin
3 krm  kajennpeppar
1 msk  torkad mynta

Varm ingefära

2 tsk  hela fänkålsfrön
2 tsk  malen ingefära
1 tsk  malen kanel

Za'atar

1 msk  sesamfrön
1 msk  sumak eller motsvarande mängd finrivet citronskal
1 msk  torkad oregano

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Het mynta 
Varm ingefära
Za'atar

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.1 av 5.
81 personer har röstat

Kommentarer

Varm ingefära är supergod! Lätt, snabbt, enkelt och gott!

Sandra

2020-07-12

Ser det inte

Helena

2020-05-02

Näringsvärde per portion

Energi1235 KJ / 295 kCal
Fett19 g
Salt3.24 g
Kolhydrater1 g
Protein32 g

Testa liknande recept

Pitatilltugg
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Za'atar
Betyg 4.1 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Fänkålskryddade laxspett
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Limepickles
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Glödbakad fänkål
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Za´atar med timjan
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga