Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Mexispett med paprika

Krydda köttfärs med spiskummin, koriander och chili. De här små grillspetten blir jättegoda att sedan trä av och njuta i exempelvis en bit baguette eller ett tortillabröd med majs, sallad och kanske en klick tsatsiki eller guacamole.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2013
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lägg träspett i blöt minst 30 minuter. Bryt dem på hälften. ’
  2. Skala och riv den gula löken fint.
  3. Blanda ihop färs, lök, pressad vitlök, kryddor, salt och peppar i en bunke. "Krama" fast färs på spetten. Trä på paprika på var sida om färsen. Täck över och ställ i kylen. Hit kan förberedas. 
  4. Ta fram 1 timme före grillning. Grilla på medelvärme 3–4 minuter per sida. Vänd ofta.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 500 g blandfärs
  • 1/2 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk chilipulver ancho style
  • 1 tsk koriander
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 100 g strimlad grillad paprika i olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 429 kJ / 103 kCal

Klimatguide

0,7 - 1,4 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept