Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Grillade räkor

Heta grillade räkor marinerade i chili och vitlök. Kokt potatis, vitlök och chilipeppar mixas med koriander, citron och olivolja till mojo - en spännande röra till grillade räkor och baguette. En aromatisk och het rätt som ger behaglig mättnad.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2001
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skiva vitlöksklyftan. Rör ihop olja, chilipeppar och vitlök. Häll blandningen över räkorna. Rör om.
  2. Mojo: Skala potatisen och vitlöksklyftan. Dela chilifrukten och skär bort kärnor och mellanväggar.
  3. Kör potatis, vitlök, chilifrukt och koriander till ett mos i matberedare eller använd mixerstav. Droppa i oljan. Späd med pressad citronjuice och ev lite vatten till lagom konsistens. Smaka av med salt.
  4. Trä upp räkorna på pinnar. Låt dem få lite färg och bli heta på grillen. Grilla även brödet.

För alla

Fri från gluten, mjölk och ägg under förutsättning att man väljer bröd som passar allergiker.

Tips

Välj större räkor, 70-90 st/kg.
Lägg träpinnarna i blöt så tar de inte eld under grillningen.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 750 g räkor
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk olivolja
  • 1 tsk grovmalen chilipeppar
  • träspett
  • vitt bröd t ex baguette
Mojo
  • 1 stor kokt kall potatis
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • 1 röd chili
  • 1/2 kruka koriander eller basilika
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 citron
  • salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?