Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Enkel

Tunnskuren rostbiff i marinad

Tunnskuren rostbiff i teriyakimarinad med sesamolja, en underbar rätt att servera på buffén. Rostbiffen låter du dra under natten i marinaden tillsammans med lite salladslök så att de vid servering fått en riktigt djup smak. Garnera med koriander.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 2004
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 1-2 dagar före festen: Stek Rostbiffen. Eller köp rostbiffen dagen före festen, be att få den extra tunt uppskuren.
  2. Dagen före festen: Skiva salladslöken på snedden. Blanda teriyakimarinad och sesamolja. Skär rostbiffen lövtunt på skärmaskin. Täck med plastfolie och ställ genast i kylen.
  3. 2-3 timmar före servering: Lägg köttet på fat. Salta och peppra. Strö över salladslöken och häll över marinaden. Dekorera med koriander
    strax innan faten bärs in.

Tips

Receptets beskrivning är gjort så att man kan förbereda rätten i förväg. Ska du servera rätten direkt kan flera av momenten naturligtvis göras samma dag.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 600 - 650 g stekt rostbiff i tunna skivor
  • 4 salladslökar
  • 2 dl teriyakimarinad
  • 4 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • färsk koriander till garnering
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer