Rostbiff i marinad med färska örter
Härlig rostbiff i marinad med färska örter kommer bli en klassiker på festbordet! Köttet ska först stekas innan du lägger det i en smakrik timjan- och vitlöksmarinad i något dygn. Bjud på ditt vackra kött ihop med ugnsrostade marinerade grönsaker.
Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1 dl kinesisk soja
1 1/2 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano
Garnering
1 burk cocktailkapris
ev färska örter
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad menas med 1 kruka färsk timjan - ska jag lägga i hela kvistar i marinaden, ska det hackas grovt/fint eller ska jag bara använda de små bladen? <3
Emelie
2023-12-07Hej Emelie! Tack för din fråga, det framgick ju inte helt tydligt i receptet. Du använder bladen som du hackar innan de åker i tillsammans med övriga ingedienser. Jag har även uppdaterat i receptet. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-08Kan man använda torkad timjan?
Mona
2023-12-02Hej Mona! Det år bra att använda torkad timjan i marinader men just denna marinad är inte provlagad med torkad timjan så jag har svårt att ge en exakt måttangivelse. Generellt brukar man säga att en tsk torkad motsvarar en dl färsk hackad örtkrydda. Återkom gärna med resultatet om du provat att laga med torkad timjan. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-08Kan man ta bort eller byta ut sojan?
Sandra
2023-11-14Hej Sandra! Det är relativt mycket soja i detta recept så det kan bli lite svårt. Möjligen med vatten och salt men väldigt svårt att säga hur smaken blir. Skulle nog rekommendera något av dessa recept istället https://www.ica.se/recept/rostbiff-pa-buffen-2162/ eller https://www.ica.se/recept/tunnskuren-rostbiff-i-marinad-357553/ Hoppas de passar dig bättre. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2023-11-17