Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostbiff i marinad med färska örter

Härlig rostbiff i marinad med färska örter kommer bli en klassiker på festbordet! Köttet ska först stekas innan du lägger det i en smakrik timjan- och vitlöksmarinad i något dygn. Bjud på ditt vackra kött ihop med ugnsrostade marinerade grönsaker.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C
  2. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59°C. Det tar 1 1/2 -2 timmar.
  3. Marinad: Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  4. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
  5. Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med cocktailkapris.
  6. Servera med Ugnsrostade marinerade grönsaker.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 1/2 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 1/2 dl balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mellanmalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano
  • 1 burk cocktailkapris
Lägg till i inköpslistan
Stå inte vilsen i butiken igen!

ICA återkallar ICA Basic hallon Läs mer