Rostbiff i marinad med färska örter

113
31
Rostbiff i marinad med färska örter

Härlig rostbiff i marinad med färska örter kommer bli en klassiker på festbordet! Köttet ska först stekas innan du lägger det i en smakrik timjan- och vitlöksmarinad i något dygn. Bjud på ditt vackra kött ihop med ugnsrostade marinerade grönsaker.

Rostbiff i marinad med färska örter

Ingredienser

10 portioner
1 1/2 kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar

Marinad

1 dl kinesisk soja
1 1/2 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano

Garnering

1 burk cocktailkapris

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

113

Kommentarer

Stefan

2022-12-31

Sara Det går utmärkt att använda sig av Sous vide! Jag gör detta med både fransyska och rostbiff från älg, samt nu även testat med fläskfilé med väldigt gott resultat! Våran paradrätt då vi ska bjuda på mat vid finare tillfälle, så gott och enkelt att man kan förbereda köttet så det är bara värma på sås och tillbehör!

Sara

2022-11-21

Någon som provat göra köttet i sous vide?

Sara

2022-09-08

Hej, kan man byta ut sojan mot något annat om man är allergisk mot jordnötter och baljväxter?