Recept: Rostbiff i marinad med färska örter
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Rostbiff i marinad med färska örter

Betyg
72 röster

Härlig rostbiff i marinad med färska örter kommer bli en klassiker på festbordet! Köttet ska först stekas innan du lägger det i en smakrik timjan- och vitlöksmarinad i något dygn. Bjud på ditt vackra kött ihop med ugnsrostade marinerade grönsaker.

Ingredienser

  • 1 1/2 kg rostbiff
  • 1 tsk salt
  • 2 krm mellanmalen svartpeppar

Marinad

  • 1 dl kinesisk soja
  • 1 1/2 dl balsamvinäger
  • 3 msk flytande honung
  • 2 - 3 hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk mellanmalen svartpeppar
  • 1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano
  • 1 burk cocktailkapris

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 125°C
  2. Krydda rostbiffen med salt och peppar. Sätt in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i köttet. Lägg det i en ugnsfast form. Sätt in formen mitt i ugnen. Stek tills termometern visar 59°C. Det tar 1 1/2 -2 timmar.
  3. Blanda alla ingredienserna till marinaden.
  4. Lägg det varma köttet i dubbla plastpåsar. Häll över marinaden och skyn från köttet. Lägg in det i kylen när det svalnat. Vänd påsen några gånger så att marinaden fördelas över köttet. Låt det ligga ett till två dygn i kylskåp.
  5. Skär köttet i tunna skivor och skeda på lite av marinaden. Garnera med cocktailkapris.
  6. Servera med Ugnsrostade marinerade grönsaker.