Rostbiff i marinad med färska örter
Härlig rostbiff i marinad med färska örter kommer bli en klassiker på festbordet! Köttet ska först stekas innan du lägger det i en smakrik timjan- och vitlöksmarinad i något dygn. Bjud på ditt vackra kött ihop med ugnsrostade marinerade grönsaker.
Ingredienser
10 portioner
1 1/2 kg rostbiff
1 tsk salt
2 krm mellanmalen svartpeppar
Marinad
1 dl kinesisk soja
1 1/2 dl balsamvinäger
3 msk flytande honung
2 - 3 hackade vitlöksklyftor
1 tsk mellanmalen svartpeppar
1 kruka färsk basilika, timjan eller oregano
Garnering
1 burk cocktailkapris
ev färska örter
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Vad menas med 2/5 soja eller 11/5 vitlök. ?????
Åsa
2024-08-06Hej Åsa! Det blir lite knasigt med portionsomvandlaren ibland. I detta recept funkar det inte riktigt att minska till 4 portioner eftersom det är en hel köttbit som ska marineras. Vi har därför tagit bort möjligheten att portionsomvandla receptet. Men om du ändå tänkt laga receptet med en mindre köttbit är nog enklast att dela i hälften så du får för 5 port. Lycka till. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2024-08-06Vad menas med 1 kruka färsk timjan - ska jag lägga i hela kvistar i marinaden, ska det hackas grovt/fint eller ska jag bara använda de små bladen? <3
Emelie
2023-12-07Hej Emelie! Tack för din fråga, det framgick ju inte helt tydligt i receptet. Du använder bladen som du hackar innan de åker i tillsammans med övriga ingedienser. Jag har även uppdaterat i receptet. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-08Kan man använda torkad timjan?
Mona
2023-12-02Hej Mona! Det år bra att använda torkad timjan i marinader men just denna marinad är inte provlagad med torkad timjan så jag har svårt att ge en exakt måttangivelse. Generellt brukar man säga att en tsk torkad motsvarar en dl färsk hackad örtkrydda. Återkom gärna med resultatet om du provat att laga med torkad timjan. Hälsningar Lisa
Redaktionen
2023-12-08