Rostbiff på buffén

Lyxig rostbiff med en marinad som gör köttet fantastiskt mört, saftigt och smakfullt. Utmärkt att servera på buffén eller på en lite finare tillställning. Servera med fyllda tomater och en god potatissallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Ingredienser
8 portioner
1 3/5 kg rostbiff
Marinad
1 dl kalvfond
1 1/2 l vatten
3/4 dl salt
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 dl persilja
2 tsk dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Jätteenkelt att tillaga, och med en god potatisgratäng blir det en riktig festmåltid.Nästa gång ska jag prova Karins tips, att minska vattenmängden. i
Agneta
2007-01-28Rostbiff är den absolut bästa kalasrätten. Jag minskade vattenmängden till marinade till hälften. Den blev supergod.
Karin
2006-06-02Det här har varit den givna feststeken under flera år...fast vi använder lamm.Gudagott!!!
Jörgen
2004-06-30