Rostbiff på buffén | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Rostbiff på buffén

Lyxig rostbiff med en marinad som gör köttet fantastiskt mört, saftigt och smakfullt. Utmärkt att servera på buffén eller på en lite finare tillställning. Servera med fyllda tomater och en god potatissallad.

Detta är ett recept från Buffé nr 3, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Lägg köttet okryddat i en ugnsform. Sätt i en stektermometer. Stek i nedre halvan av ugnen tills termometern visar 60°C.
  3. Marinad: Blanda marinaden i en kastrull, ge den ett uppkok och låt den sedan svalna.
  4. Ta bort termometern och lägg steken i marinaden. Använd så litet kärl att marinaden står över köttet, eller vänd det någon gång under marineringen. Ställ köttet i kylen minst 5-6 timmar, gärna över natten.
  5. Ta upp köttet och ta bort nätet. Skär i tunna skivor med vass kniv och servera rostbiffen med fyllda tomater och en god potatissallad.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 1,6 kg rostbiff
Marinad
  • 1 dl kalvfond
  • 1 1/2 l vatten
  • 3/4 dl salt
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lagerblad
  • 1 dl persilja
  • 2 tsk dragon
Lägg till i inköpslistan