Rostbiff på buffén

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
3
Rostbiff på buffén

Lyxig rostbiff med en marinad som gör köttet fantastiskt mört, saftigt och smakfullt. Utmärkt att servera på buffén eller på en lite finare tillställning. Servera med fyllda tomater och en god potatissallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Rostbiff på buffén

Ingredienser

8 portioner
1 3/5 kg  rostbiff

Marinad

1 dl  kalvfond
1 1/2 l  vatten
3/4 dl  salt
2   vitlöksklyftor
1   lagerblad
1 dl  persilja
2 tsk  dragon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Jätteenkelt att tillaga, och med en god potatisgratäng blir det en riktig festmåltid.Nästa gång ska jag prova Karins tips, att minska vattenmängden. i

Agneta

2007-01-28

Rostbiff är den absolut bästa kalasrätten. Jag minskade vattenmängden till marinade till hälften. Den blev supergod.

Karin

2006-06-02

Det här har varit den givna feststeken under flera år...fast vi använder lamm.Gudagott!!!

Jörgen

2004-06-30

Testa liknande recept

Myntabiff i salladskorg
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff
Betyg 4.2 av 5.
126 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker 
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Teriyakimarinerad rostbiff med sesamfrön
Betyg 4.9 av 5.
11 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pastawok
Betyg 1.8 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga