Rostbiff på buffén

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
5
Rostbiff på buffén

Lyxig rostbiff med en marinad som gör köttet fantastiskt mört, saftigt och smakfullt. Utmärkt att servera på buffén eller på en lite finare tillställning. Servera med fyllda tomater och en god potatissallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Rostbiff på buffén

Ingredienser

8 portioner
1 3/5 kg  rostbiff

Marinad

1 dl  kalvfond
1 1/2 l  vatten
3/4 dl  salt
2   vitlöksklyftor
1   lagerblad
1 dl  persilja
2 tsk  dragon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat

Kommentarer

Gjorde detta recept. Köttet blev perfekt tillagat. Men det alldeles för salt. Dock låg köttet i marinaden 2 dygn innan jag skivade det så det var förmodligen därför det blev så salt?

Stina

2024-03-20

Ska det vara så mycket salt? 3/4 dl låter mycket.

Ingela

2024-03-15

Hej Ingela! Ja, mängden salt stämmer. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove

Redaktionen

2024-03-18

Jätteenkelt att tillaga, och med en god potatisgratäng blir det en riktig festmåltid.Nästa gång ska jag prova Karins tips, att minska vattenmängden. i

Agneta

2007-01-28

Testa liknande recept

Myntabiff i salladskorg
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Hel rostbiff med blomkålspuré och grönsaker 
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rostbiff
Betyg 4.2 av 5.
140 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Bönpasta med röd pesto, rostbiff och grönkål
Betyg 4.3 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunnskuren rostbiff i marinad
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Sweet chilimarinerad rostbiff
Betyg 3.8 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga