Rostbiff på buffén

4
3
Rostbiff på buffén

Lyxig rostbiff med en marinad som gör köttet fantastiskt mört, saftigt och smakfullt. Utmärkt att servera på buffén eller på en lite finare tillställning. Servera med fyllda tomater och en god potatissallad.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998

Rostbiff på buffén

Ingredienser

8 portioner
1 3/5 kg rostbiff

Marinad

1 dl kalvfond
1 1/2 l vatten
3/4 dl salt
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 dl persilja
2 tsk dragon

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Agneta

2007-01-28

Jätteenkelt att tillaga, och med en god potatisgratäng blir det en riktig festmåltid.Nästa gång ska jag prova Karins tips, att minska vattenmängden. i

Karin

2006-06-02

Rostbiff är den absolut bästa kalasrätten. Jag minskade vattenmängden till marinade till hälften. Den blev supergod.

Jörgen

2004-06-30

Det här har varit den givna feststeken under flera år...fast vi använder lamm.Gudagott!!!