Rostbiff på buffén
Lyxig rostbiff med en marinad som gör köttet fantastiskt mört, saftigt och smakfullt. Utmärkt att servera på buffén eller på en lite finare tillställning. Servera med fyllda tomater och en god potatissallad.
Ett recept från:
Buffé nr 3, 1998
Ingredienser
8 portioner
1 3/5 kg rostbiff
Marinad
1 dl kalvfond
1 1/2 l vatten
3/4 dl salt
2 vitlöksklyftor
1 lagerblad
1 dl persilja
2 tsk dragon
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gjorde detta recept. Köttet blev perfekt tillagat. Men det alldeles för salt. Dock låg köttet i marinaden 2 dygn innan jag skivade det så det var förmodligen därför det blev så salt?
Stina
2024-03-20Ska det vara så mycket salt? 3/4 dl låter mycket.
Ingela
2024-03-15Hej Ingela! Ja, mängden salt stämmer. Lycka till! Vänliga hälsningar Tove
Redaktionen
2024-03-18Jätteenkelt att tillaga, och med en god potatisgratäng blir det en riktig festmåltid.Nästa gång ska jag prova Karins tips, att minska vattenmängden. i
Agneta
2007-01-28