Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Teriyakimarinerad rostbiff med sesamfrön

Ett fantastiskt recept på asiatiskinspirerad rostbiff marinerad i teriyaki som du förbereder några dagar innan servering. Du gör den av bland annat rostbiff, sesamolja, koriander och sesamfrön. Passar bra att servera till buffé.

Detta är ett recept från Buffé nr 4, 2009
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. 1-2 dagar före festen: Stek rostbiffen enligt receptet Rostbiff. Eller köp rostbiffen dagen före festen och be att få den extra tunt uppskuren.
  2. Dagen före festen: Skiva salladslöken på snedden. Blanda teriyakisåsen och sesamoljan. Rosta sesamfröna i en het, torr stekpanna. Skär rostbiffen lövtunt, gärna på skärmaskin. Täck med plastfolie. Ställ kallt.
  3. 2-3 timmar före servering: Lägg köttet på fat. Krydda med salt och peppar. Strö över salladslöken och häll över teriyakiblandningen. Dekorera med koriander och sesamfrön strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • ca 700 g stekt rostbiff i tunna skivor (se länk nedan under steg 1)
  • 4 salladslökar
  • 2 dl teriyakisås
  • 4 tsk sesamolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
Garnering
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk rostade sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer