Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Sweet chilimarinerad rostbiff

Bjud på smakrik sweet chilimarinerad rostbiff och annat kallskuret på det stora kalaset. Stek rostbiffen i ugn, låt svalna och skär i skivor. Blanda en magnifik marinad på sweet chili, ingefära, olja och soja och häll över rostbiffskivorna.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 125°C .
  2. Gnid in köttet med pepparn. Stick in en köttermometer i den största köttbiten. Se till att spetsen kommer i mitten av köttet. Stek tills termometern visar 60-65°C. Krydda köttet med salt och låt kallna.
  3. Skär köttet i tunna skivor, gärna med skärmaskin. Lägg skivorna på uppläggningsfat.
  4. Marinad: Blanda samman olja, soja, sweet chili och ingefära.
  5. Häll marinaden över köttet och låt stå kallt 3-4 tim. Garnera med sallatsblad.

Ingredienser

Portioner: 25
  • 3500 g rostbiff (3500 g motsvarar 2-3 bitar)
  • 1 msk grovt krossad peppar (t ex rosè- grön- och svart-)
  • 2 tsk salt
Marinad
  • 2 dl olja
  • 1/2 dl soja
  • 1 dl sweet chili
  • 2 msk färskriven ingefära
Lägg till i inköpslistan