Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Enkel

Levain med kräftsallad och rostade nötter

Kräftor kanske känns sensommar men de är lika goda att äta året runt. Om inte annat så påminner de om solstänkta dagar. Hacka dem och ett äpple grovt. Blanda med cole slaw och pepparrot. Sen är det bara att tillsätta hasselnötter och lägga på levainbröd. Klart att njuta!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Tina ärtorna.
  2. Sila av kräftstjärtarna, krama ur vätskan och hacka dem grovt. Riv äpplet grovt. Skala och riv pepparroten.
  3. Blanda samman kräftstjärtar, äpple, pepparrot, ärtor och cole slaw.
  4. Hacka nötterna grovt.
  5. Rosta bröden och lägg på sallad och kräftsallad. Strö över nötterna.

För alla

Kontrollera noga innehållet i coleslawn.
Fri från laktos och mjölkprotein men innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Tips

Smaksätt gärna kräftsalladen med kummin och hackad dill.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 förp kräftstjärtar i lake (à 360 g)
  • 1 rött äpple
  • 3 msk riven färsk pepparrot
  • 2 dl gröna ärter
  • 1 förp coleslaw (à 400 g)
  • 1/2 dl rostade hasselnötter solrosfrön eller pumpakärnor
  • 8 skivor levainbröd
  • 65 g spröd salladsmix
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?