Tunnbrödspizza med sojafärs

Det ska vara lätt att göra en pizza. Ett exempel på det är den här som görs på mjukt tunnbröd. Med inslag från Mexiko och sojafärs är den perfekt för fredagsmiddagen. När den kommit ut från ugnen klickar du på lite turkisk yoghurt. Sen är den klar att avnjutas.

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
2 förp sojafärs (à 175 g)
2 dl vatten
2 tomater
8 runda mjuka tunnbröd
1/2 isbergssalladshuvud
2 dl turkisk yoghurt (välj vegetabilisk yoghurt för vegansk)
Till servering
gurk- och morotsstavar
För alla
Kontrollera noga innehållet i sojafärsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt tunnbröd mot glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: välj växtbaserad eller laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj växtbaserad yoghurt.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt tunnbröd mot glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: välj växtbaserad eller laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj växtbaserad yoghurt.
Gör så här
Tips
Strö hackad persilja på pizzorna och servera med pfefferoni.
Har du lagat receptet?
Kommentarer