Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Tunnbrödspizza med sojafärs

Det ska vara lätt att göra en pizza. Ett exempel på det är den här som görs på mjukt tunnbröd. Med inslag från Mexiko och sojafärs är den perfekt för fredagsmiddagen. När den kommit ut från ugnen klickar du på lite turkisk yoghurt. Sen är den klar att avnjutas.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och hacka lök och vitlök och stek i olivoljan tills den är mjuk. Vänd ner tomatpuré, spiskummin och sojafärs och stek ytterligare ca 2 minuter. Tillsätt vattnet och låt koka torrt.
  3. Skiva tomaterna tunt.
  4. Lägg tunnbröden på plåtar, bred på sojafärssteket och lägg på tomaterna. Sätt in mitt i ugnen ca 5 minuter. 
  5. Ansa och strimla salladen. 
  6. Klicka yoghurten på pizzorna och lägg på salladen.
  7. Till servering: Servera med grönsaksstavar.

För alla

Kontrollera noga innehållet i sojafärsen.
Fri från ägg.
Gör glutenfri: byt tunnbröd mot glutenfri tortilla.
Gör laktosfri: välj växtbaserad eller laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: välj växtbaserad yoghurt.

Tips

Strö hackad persilja på pizzorna och servera med pfefferoni.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk spiskummin
  • 2 förp sojafärs (à 175 g)
  • 2 dl vatten
  • 2 tomater
  • 8 runda mjuka tunnbröd
  • 1/2 isbergssalladshuvud
  • 2 dl turkisk yoghurt (välj vegetabilisk yoghurt för vegansk)
Till servering
  • gurk- och morotsstavar
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer