Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Tunnbrödsburrito med pulled vego och avokadoyoghurt

En fräsch burrito fylld med massa gott. För precis som med tacos får allt det smaskiga vara med. Och fördelen med tunnbrödsburriton är att du får plats med ännu fler godsaker. Den här innehåller dessutom härligt fräsch pulled vego och nachochips.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Yoghurt: Dela och kärna ur avokadorna. Gröp ur köttet och mosa med en gaffel. Rör ihop med yoghurten och smaka av med salt och peppar.
  2. Burrito: Dela, kärna ur och strimla paprikan. Skala och skiva löken. Häll av vätskan från majsen.
  3. Stek lök och paprika i olivoljan tills löken är mjuk. Tillsätt kryddmix, vego-bitar och majs. Låt det bli varmt och smaka eventuellt av med salt.
  4. Krossa nachochipsen.
  5. Lägg den stekta blandningen på tunnbröden, lägg på nachos och strö över osten och rulla ihop dem.
  6. Till servering: Servera med sallad och avokadoyoghurt.

För alla

Kontrollera noga innehållet i pulled vego och kryddmixen.
Gör glutenfri: byt tunnbröd mot glutenfritt tortillabröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri turkisk yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ. Uteslut osten eller välj mjölkproteinfritt ostalternativ.

Tips

Strö osten på tunnbrödsrullarna och gratinera mitt i ugnen på 225°C 6-7 minuter.

Ingredienser

Portioner: 4
Avokadoyoghurt
  • 2 avokador
  • 1 1/2 dl turkisk yoghurt
  • salt och svartpeppar
Burrito
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk taco kryddmix
  • 2 förp pulled vego (à 240 g)
  • ca 100 g nachochips
  • 8 mjuka tunnbröd
  • 2 dl riven ost
Till servering
  • blandad sallad
Lägg till i inköpslistan