Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

15 MIN | Enkel

Tunnbrödssnittar med räkröra

Ta genvägen via färdig räksallad som du enkelt piffar i asiatisk smakriktning med extra räkor, inlagd ingefära och sesamolja. Bjud räkröran på spröda bitar tunnbrödschips och toppa med nori, sesamfrön och gärna färsk koriander. Voilà – tilltugg deluxe!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 35 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda räksalladen med räkorna, garin och sesamoljan.
  2. Fördela räkröran på tunnbrödschipsen. Strö över klippta noriark och rostade sesamfrön.
  3. Till garnering: Garnera gärna med färsk koriander.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 35
  • 1 ask räksallad (à 350 g)
  • 100 g små skalade räkor
  • 2 msk strimlad gari (inlagd ingefära)
  • 1 tsk sesamolja
  • ca 35 bitar tunnbrödschips (eller hårt tunnbröd)
  • 1/4 finklippt noriark
  • 1 1/2 msk rostade sesamfrön
Till garnering
  • färsk koriander
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 91 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept