UNDER 15 MIN | Enkel

Tunnbrödssnittar med räkröra

Ta genvägen via färdig räksallad som du enkelt piffar i asiatisk smakriktning med extra räkor, inlagd ingefära och sesamolja. Bjud räkröran på spröda bitar tunnbrödschips och toppa med nori, sesamfrön och gärna färsk koriander. Voilà – tilltugg deluxe!

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 35 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda räksalladen med räkorna, garin och sesamoljan.
  2. Fördela räkröran på tunnbrödschipsen. Strö över klippta noriark och rostade sesamfrön.
  3. Till garnering: Garnera gärna med färsk koriander.

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Innehåller laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: ca 35
  • 1 ask räksallad (à 350 g)
  • 100 g små skalade räkor
  • 2 msk strimlad gari (inlagd ingefära)
  • 1 tsk sesamolja
  • ca 35 bitar tunnbrödschips (eller hårt tunnbröd)
  • 1/4 finklippt noriark
  • 1 1/2 msk rostade sesamfrön
Till garnering
  • färsk koriander

Näringsvärde
Per portion

Energi 380 kJ / 91 kCal