Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Maki med rökt lax

Gör snygga ”sushirullar” med svensk-asiatiska smaker att bjuda på till fördrinken, eller på cocktailpartyt. Enklast går det att göra norirullarna om du har en liten bambumatta. Fyll rullarna med kallrökt lax, färskost, gurka och sesamfrön. Rulla, skär och servera!

Detta är ett recept från Buffé nr 12, 2016
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 32 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och dela gurkan på längden. Kärna ur och skär varje längd i 4 långa tunna stavar.
  2. Lägg ut en bambumatta på köksbänken. Dela noriarken på mitten och lägg ett ark i taget på mattan. Fördela laxen över arket så att det täcker, men lämna en 1-2 cm bred kant längs översta kanten så rullen kan förslutas.
  3. Bred färskost på laxen. Lägg på 2 gurkstavar per noriark. Strö över hälften av sesamfröna. Rulla ihop. Upprepa med resterande ark. 
  4. Skär rullarna i ca 2 cm tjocka skivor. Garnera med resterande sesamfrön.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri färskost.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri färskostersättning.

Näringsberäkningen är per bit.

Ingredienser

Portioner: ca 32 bitar
  • 1/2 gurka
  • 2 noriark
  • 200 g skivad kallrökt lax
  • ca 1 dl färskost
  • 2 msk svarta sesamfrön
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 111 kJ / 27 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer