Snittar med räkröra
Ta genvägen via färdig räksallad som du enkelt piffar i asiatisk smakriktning med extra räkor, inlagd ingefära och sesamolja. Bjud räkröran på spröda bitar tunnbrödschips och toppa med nori, sesamfrön och gärna färsk koriander. Voilà – tilltugg deluxe!
Ett recept från:
Buffé nr 11, 2016
Ingredienser
ca 35 portioner
1 ask räksallad (à 350 g)
100 g små skalade räkor
2 msk strimlad gari (inlagd ingefära)
1 tsk sesamolja
ca 35 bitar tunnbrödschips (eller hårt tunnbröd)
1/4 finklippt noriark
1 1/2 msk rostade sesamfrön
Till garnering
färsk koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi380 KJ / 91 kCal
Fett6 g
Salt0.2 g
Kolhydrater8 g
Protein2 g
Kommentarer
Mycket gott och enkelt som både förrätt o litet kvällsmål
Inga-lill
2021-06-09Är det ”vanlig” färdig räksallad som avses?
Annika
2019-12-29Hej Annika! Ja, det är tanken att detta recept ska vara snabbt och enkelt men med det lilla extra. Hälsningar Michelle
Redaktionen
2020-01-02Jättefina recept, dom kommer jag att använda mig av ofta, tack
Britt-inger
2016-12-08