Tunnbrödsenchiladas med ananassalsa

18
2
Tunnbrödsenchiladas med ananassalsa

De här läckra receptet på tunnbrödsenchiladas med ananassalsa är krispiga tunnbröd fyllda med kyckling- och bönfärs som du gratinerar i ugn med ost och serverar med en smakrik och sötsyrlig ananassalsa. Utomordentligt gott!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011

Tunnbrödsenchiladas med ananassalsa

Ingredienser

4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
ca 400 g kycklingfärs
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
1 msk chilipulver
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
8 rektangulära tunnbröd
150 g riven gratängost
2 dl gräddfil till servering

Ananassalsa

1 burk ananasskiva i juice à ca 550 g
2 tomater
1 lime finrivet skal och juice
1/2 tsk sambal oelek
1/2 kruka hackad koriander

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt tunnbröd mot glutenfria tortillabröd bakade på enbart majsmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil, kontrollera innehållet i tunnbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ost mot mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu (innehåller soja), byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i tunnbrödet.

Gör så här

Tips

Rätten kan serveras med ris, bulgur eller annat gryn om man är extra hungrig. Barnknepet: Servera bönor, ananas och tomater som separata tillbehör i stället för att blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra då lite mindre i kycklingröran.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

18

Kommentarer

Caroline

2011-10-29

Har aldrig ätit kycklingfärs förr o fann den totalt smaklös. Skulle definitivt gjort dem på vanlig köttfärs istället! I övrigt super med en kall öl till!

Susanne

2011-10-16

Står inte hur mycket man ska ha av varje i ananassalsan..men man får väl ta vad man vill kanske//Sussie

Näringsvärde per portion

Energi 3416 KJ / 819 kCal
Fett 28.6 g
Kolhydrater 91.7 g
Protein 47.9 g
Läs mer om näringsvärden