Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 45 MIN | Medel

Tunnbrödsenchiladas med ananassalsa

De här läckra receptet på tunnbrödsenchiladas med ananassalsa är krispiga tunnbröd fyllda med kyckling- och bönfärs som du gratinerar i ugn med ost och serverar med en smakrik och sötsyrlig ananassalsa. Utomordentligt gott!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 42, 2011
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 250°C.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Häll av, skölj och låt bönorna rinna av.
  3. Bryn kycklingfärsen i matfettet i en stor stekpanna. Tillsätt lök och vitlök. Låt fräsa ytterligare ca 2 minuter. Rör ner bönor, krossade tomater och chilipulver. Koka upp och koka ca 5 minuter. Krydda med salt och peppar.
  4. Fördela färsröran på tunnbröden och rulla ihop längs kortsidan. Lägg med skarven nedåt i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Sätt mitt i ugnen 8–10 minuter tills osten har smält och fått fin färg. Gör salsan under tiden.
  5. Ananassalsa: Häll av ananasen. Skär ananas och tomater i tärningar och lägg i en skål. Blanda med limeskal, pressad limejuice och sambal oelek. Smaka av med salt och peppar. Tillsätt koriandern strax före servering.
  6. Servera kycklingenchiladas med ananassalsa och en klick gräddfil.

För alla

Rätten är äggfri.
Gör glutenfri: byt tunnbröd mot glutenfria tortillabröd bakade på enbart majsmjöl.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil, kontrollera innehållet i tunnbrödet.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt matfett, byt ost mot mjölkfritt ostalternativ, t ex tofu (innehåller soja), byt gräddfil mot mjölkfritt alternativ, t ex Sour Supreme (innehåller soja), kontrollera innehållet i tunnbrödet.

Tips

Rätten kan serveras med ris, bulgur eller annat gryn om man är extra hungrig. Barnknepet: Servera bönor, ananas och tomater som separata tillbehör i stället för att blanda med övriga ingredienser. Salta och peppra då lite mindre i kycklingröran.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
  • ca 400 g kycklingfärs
  • 1 msk smör eller margarin
  • 500 g krossade tomater
  • 1 msk chilipulver
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 8 rektangulära tunnbröd
  • 150 g riven gratängost
  • 2 dl gräddfil till servering
Ananassalsa
  • 1 burk ananasskiva i juice à ca 550 g
  • 2 tomater
  • 1 lime finrivet skal och juice
  • 1/2 tsk sambal oelek
  • 1/2 kruka hackad koriander
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 3416 kJ / 819 kCal

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer