Tunnbrödsenchiladas med ananassalsa
De här läckra receptet på tunnbrödsenchiladas med ananassalsa är krispiga tunnbröd fyllda med kyckling- och bönfärs som du gratinerar i ugn med ost och serverar med en smakrik och sötsyrlig ananassalsa. Utomordentligt gott!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 42 2011
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 burk kokta svarta bönor (à 400 g)
ca 400 g kycklingfärs
1 msk smör eller margarin
500 g krossade tomater
1 msk chilipulver
1 1/2 tsk salt
2 krm peppar
8 rektangulära tunnbröd
150 g riven gratängost
2 dl gräddfil till servering
Ananassalsa
1 burk ananasskiva i juice à ca 550 g
2 tomater
1 lime finrivet skal och juice
1/2 tsk sambal oelek
1/2 kruka hackad koriander
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3416 KJ / 819 kCal
Fett28.6 g
Kolhydrater91.7 g
Protein47.9 g
Kommentarer
Har aldrig ätit kycklingfärs förr o fann den totalt smaklös. Skulle definitivt gjort dem på vanlig köttfärs istället! I övrigt super med en kall öl till!
Caroline
2011-10-29Står inte hur mycket man ska ha av varje i ananassalsan..men man får väl ta vad man vill kanske//Sussie
Susanne
2011-10-16