Tunnbröd med fänkål

24
1
Tunnbröd med fänkål

Fänkål ger en spännande twist till detta tunnbröd! Satsen ger dig hela 16 tunnbröd, men hållbarheten är lång och bröden tenderar att gå åt fort! Servera gärna med brynt smör.

Tunnbröd med fänkål

Ingredienser

16 st bröd
ca 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
3 dl grovt rågmjöl (3 dl motsvarar 165 g)
2 tsk mortlad hel fänkål
1 tsk salt
1/4 pkt färsk jäst (1/4 jäst motsvarar 12 g)
2 1/2 dl vatten (37°C)

Vispat brynt smör

200 g smör
salt och peppar

För alla

Innehåller gluten.
Fritt från ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri genom att utesluta det brynta smöret.

Gör så här

Tips

Förvara bröden torrt. Brödet går bra att frysa.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentar

Marit

2014-12-11

Har precis tittat på receptet.Kommer att prova imorgon.Verkar spännande med det brynta smöret.

Näringsvärde per portion

Energi 739 KJ / 177 kCal
Fett 11 g
Salt 16 g
Kolhydrater 17 g
Protein 2 g
Läs mer om näringsvärden