Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tunnbröd med fänkål

Fänkål ger en spännande twist till detta tunnbröd! Satsen ger dig hela 16 tunnbröd, men hållbarheten är lång och bröden tenderar att gå åt fort! Servera gärna med brynt smör.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 16 st bröd portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Blanda alla torra ingredienser i en degbunke och smula i jästen.
  2. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop till en jämn deg.
  3. Täck degen med en bakduk och låt den jäsa ca 30 minuter. Sätt ugnen på 200°C. Sätt in en plåt i ugnen.
  4. Dela degen i ca 16 bitar (för 16 st bröd). Kavla ut varje bit tunt, 18-20 cm i diameter, på mjölat bakbord. Borsta bort överflödigt mjöl. Nagga eller kavla över med kruskavel.
  5. Lägg kakorna på heta plåtar och grädda ca 5 minuter. Låt dem svalna på galler.
  6. Brynt smör: Bryn smöret under omrörning i en stekpanna tills det är gyllenbrunt, låt svalna och ställ i kylen tills det stelnat.
  7. Vispa smöret luftig med elvisp före servering. Smaksätt med salt och peppar.

För alla

Innehåller gluten.
Fritt från ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri genom att utesluta det brynta smöret.

Tips

Förvara bröden torrt. Brödet går bra att frysa.

Ingredienser

Portioner: 16 st bröd
  • ca 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
  • 3 dl grovt rågmjöl (3 dl motsvarar 165 g)
  • 2 tsk mortlad hel fänkål
  • 1 tsk salt
  • 1/4 pkt färsk jäst (1/4 jäst motsvarar 12 g)
  • 2 1/2 dl vatten (37°C)
Vispat brynt smör
  • 200 g smör
  • salt och peppar
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 739 kJ / 177 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept