Tunnbröd med fänkål
Fänkål ger en spännande twist till detta tunnbröd! Satsen ger dig hela 16 tunnbröd, men hållbarheten är lång och bröden tenderar att gå åt fort! Servera gärna med brynt smör.
Ingredienser
16 st
ca 4 dl vetemjöl (4 dl motsvarar 240 g)
3 dl grovt rågmjöl (3 dl motsvarar 165 g)
2 tsk mortlad hel fänkål
1 tsk salt
1/4 pkt färsk jäst (1/4 jäst motsvarar 12 g)
2 1/2 dl vatten (37°C)
Vispat brynt smör
200 g smör
salt och peppar
För alla
Innehåller gluten.
Fritt från ägg.
Gör laktos- och mjölkproteinfri genom att utesluta det brynta smöret.
Gör så här
Tips
Förvara bröden torrt. Brödet går bra att frysa.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi739 KJ / 177 kCal
Fett11 g
Salt0.16 g
Kolhydrater17 g
Protein2 g
Kommentar
Har precis tittat på receptet.Kommer att prova imorgon.Verkar spännande med det brynta smöret.
Marit
2014-12-11