Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Hålkakor med potatis

Om du tycker om att baka matbröd så är det här receptet på hålkakor med smak av potatis något att testa på. Hålkakorna blir både saftiga och goda och passar utmärkt att göra smörgåsar på.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en degbunke. Värm vattnet till 37°C. Häll vattnet över jästen och rör om så att den löser sig. Pressa eller mosa potatisen och stöt fänkålen i en mortel. Rör ner potatis, fänkål, salt, honung och rågmjölet. Arbeta ner det mesta av vetemjölet och arbeta degen ca 5 minuter.
  2. Låt degen jäsa övertäckt med bakduk ca 30 minuter.
  3. Arbeta ner degen i bunken. Ta upp degen på mjölad bänk och arbeta den smidig med resten av mjölet. Dela den i 4 lika stora bitar (för 4 bröd) och kavla eller platta ut till runda kakor ca 20 cm i diameter. Lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel och ta med mått ut ett litet hål i mitten.
  4. Jäs dem övertäckta med bakduk ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225°C.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt bröden svalna på galler under bakduk.

För alla

Rätten innehåller gluten, men är fi från laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 4 st
  • 25 g färsk jäst
  • 4 dl vatten
  • ca 100 g kokt kall skalad potatis
  • 1 tsk fänkål
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 msk honung
  • 1 dl grovt rågmjöl
  • ca 10 dl vetemjöl special (10 dl motsvarar ca 550 g)
Lägg till i inköpslistan