Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Mustbullar

Ett annorlunda och utsökt bröd får du med detta recept på mustbullar. Du gör brödet av bland annat julmust, rågmjöl och vetemjöl. Perfekt till jul!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 25 st portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smula jästen i en bunke. Värm julmusten till fingervarmt, 37°C i en kastrull. 
  2. Häll lite av musten över jästen och rör tills den löst sig. 
  3. Tillsätt resten av musten, olja, salt, rågmjöl och nästan allt vetemjöl, spara lite till utbakningen. 
  4. Arbeta degen smidig för hand eller i maskin tills degen släpper bunkens kanter.
  5. Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. 
  6. Ta upp och knåda degen smidig på mjölad arbetsbänk. Dela degen i ca 25 bitar (för 25 st). Forma bitarna till släta, avlånga bullar som läggs på bakpappersklädda plåtar. 
  7. Strö lite mjöl på bullarna och låt dem jäsa övertäckta ytterligare ca 20 min.
  8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 250°C, ca 10 min. Låt kallna på galler under bakduk.

Ingredienser

Portioner: 25 st
  • 1 paket jäst (à 50 g)
  • 2 flaskor julmust (à 33 cl)
  • 1 dl olja
  • 2 tsk salt
  • 4 dl fint rågmjöl
  • 11 dl vetemjöl
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer