Tunna spjäll kalbi
Tunna spjäll kalbi får det att vattnas i munnen! Otroligt möra revbensspjäll som passar utmärkt som varmrätt eller plockmat. Sweet chilisås, ingefära och salladslök ger fantastiska smaker till köttet.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007
Ingredienser
4 portioner
2 kg tunna revbensspjäll eller kamben
ca 4 cm färsk ingefära
7 vitlöksklyftor (7 vitlöksklyftor motsvarar 2 hela solovitlökar)
3/4 dl sesamolja
1 dl japansk soja
1 dl sweet chilisås
1 dl mörk sirap
salladslök till garnering
sesamfrön till garnering
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull sweet chilisåsen.
Gör så här
Så här gör du- texten är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.
Tips
Laga spjällen i förväg: Om spjällen är klara en timme före gästerna kommer kan de varmhållas i 100°C och blir bara godare. Om de färdiglagade spjällen är kylskåpskalla behöver de värmas i 175°C i ca 15 minuter. Dra sedan ner temperaturen till 100°C och varmhåll till serveringen.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2520 KJ / 600 kCal
Fett38 g
Kommentarer
Väldigt gos glaze till tumma revbensspjäll. Det blev saftigt och väldigt gott. Dock mycket efterarbete med att rengöra formarna. Vår det iaf. /Ulf
Ulf
2021-05-13Bästa revbenen nånsin! Gjort i flera år, både tunna o tjocka spjäll. Alltid uppskattat av alla!
Liselott
2019-12-22Hade tagit bort revbenssjällen från julbordet eftersom ingen åt dem;lagade enl trad. recept. Så kom detta recept och nu ber mina vuxna barn att jag gör dem till julbordet och de slåss om det sista benet! Har gjort dem varje år sedan receptet kom 2007
Ann-christin
2011-12-18