Tunna spjäll kalbi

24
5
Tunna spjäll kalbi

Tunna spjäll kalbi får det att vattnas i munnen! Otroligt möra revbensspjäll som passar utmärkt som varmrätt eller plockmat. Sweet chilisås, ingefära och salladslök ger fantastiska smaker till köttet.

Ett recept från:
Buffé nr 2, 2007

Tunna spjäll kalbi

Ingredienser

4 portioner
2 kg tunna revbensspjäll eller kamben
ca 4 cm färsk ingefära
7 vitlöksklyftor (7 vitlöksklyftor motsvarar 2 hela solovitlökar)
3/4 dl sesamolja
1 dl japansk soja
1 dl sweet chilisås
1 dl mörk sirap
salladslök till garnering
sesamfrön till garnering

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull sweet chilisåsen.

Gör så här

Så här gör du- texten är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

Tips

Laga spjällen i förväg: Om spjällen är klara en timme före gästerna kommer kan de varmhållas i 100°C och blir bara godare. Om de färdiglagade spjällen är kylskåpskalla behöver de värmas i 175°C i ca 15 minuter. Dra sedan ner temperaturen till 100°C och varmhåll till serveringen.

Vad tyckte du om receptet?

24

Kommentarer

Ulf

2021-05-13

Väldigt gos glaze till tumma revbensspjäll. Det blev saftigt och väldigt gott. Dock mycket efterarbete med att rengöra formarna. Vår det iaf. /Ulf

Liselott

2019-12-22

Bästa revbenen nånsin! Gjort i flera år, både tunna o tjocka spjäll. Alltid uppskattat av alla!

Ann-christin

2011-12-18

Hade tagit bort revbenssjällen från julbordet eftersom ingen åt dem;lagade enl trad. recept. Så kom detta recept och nu ber mina vuxna barn att jag gör dem till julbordet och de slåss om det sista benet! Har gjort dem varje år sedan receptet kom 2007

Näringsvärde per portion

Energi 2520 KJ / 600 kCal
Fett 38 g
Läs mer om näringsvärden