Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tunna spjäll kalbi

Tunna spjäll kalbi får det att vattnas i munnen! Otroligt möra revbensspjäll som passar utmärkt som varmrätt eller plockmat. Sweet chilisås, ingefära och salladslök ger fantastiska smaker till köttet.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2007
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

Så här gör du- texten är avsett för 4 portioner eller 10 bufféportioner.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär bort ev hinnor från benen. Skär mitt i köttet mellan varje revben och lägg dem styckvis i en långpanna med höga kanter. Blir det trångt, fördela benen och såsen i 2 långpannor.
  3. Skala ingefäran och skär i bitar. Skala vitlöken och skär i grova bitar. Mixa detta i en matberedare tillsammans med sesamoljan. Tillsätt soja, sweet chilisås och sirap. Blanda väl.
  4. Häll marinaden över de delade spjällen. Tillaga mitt i ugnen i ca 45 minuter. Ös då och då och vänd benen efter ca 30 minuter. Låt stå inne på 100°C ca 1 timme.
  5. Garnera med sesamfrön och hackad salladslök vid servering. Perfekt plockmat men passar också som huvudrätt, tex med ris och salllad till.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera för säkerhets skull sweet chilisåsen.

Tips

Laga spjällen i förväg: Om spjällen är klara en timme före gästerna kommer kan de varmhållas i 100°C och blir bara godare. Om de färdiglagade spjällen är kylskåpskalla behöver de värmas i 175°C i ca 15 minuter. Dra sedan ner temperaturen till 100°C och varmhåll till serveringen.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 kg tunna revbensspjäll eller kamben
  • ca 4 cm färsk ingefära
  • 7 vitlöksklyftor (7 vitlöksklyftor motsvarar 2 hela solovitlökar)
  • 3/4 dl sesamolja
  • 1 dl japansk soja
  • 1 dl sweet chilisås
  • 1 dl mörk sirap
  • salladslök till garnering
  • sesamfrön till garnering
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 2520 kJ / 600 kCal
Fett: 38 g
Läs mer om näringsvärden

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer