Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Het fikonsalsa

Imponera på vännerna med den här suveräna fikonsalsan. Enkel att sno ihop och efter att de mjuka fikonen får suga åt sig de kraftfulla smakerna från rödlök, paprika och heta chilifrukter, finns det inget godare.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hacka torkade fikon grovt. Skölj, kärna ur och finhacka röd paprika. Skala och finhacka rödlök. Skölj, kärna ur och finhacka gröna chilifrukt, t ex jalapeño.
  2. Blanda samman olja, pressad citronjuice och salt i en skål. Vänd ner fikon, paprika, lök, chili och strimlad persilja. Ställ kallt ca 1 timme.
  3. Passar till: Kyckling och kalkon, nöt-och fläskkött samt lamm eller ost, t ex halloumi.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 15 torkade fikon
  • 1 röd paprika
  • 1 rödlök
  • 1 1/2 gröna chilifrukter t ex jalapeno
  • 3 msk olja
  • 2 msk pressad citronjuice
  • 1/2 tsk salt
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?