Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Het paprikaröra

Testa ett nytt tillbehör till din hamburgare och tillred den här spännande och smaskiga röran. Paprikan får en välbehaglig konsistens och smak när den får grillas, och i kombination med het chili, vitlök och rödlök är smakerna en ren fullträff.

Detta är ett recept från Buffé nr 5, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Dela, kärna ur och grilla paprikorna och den färska chilifrukten mjuka, 5-10 minuter i grill under lock eller i ugn, 225°C. Ta bort skalet som ska lossna lätt. 
  2. Tärna paprika och chili fint. Blanda med skalad och finhackad rödlök och vitlöksklyfta, juicen av citron och olivolja. Salta och peppra.
  3. Prova till: Kryddstark korv, hamburgare och griskött.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg om den serveras med lämpligt tillbehör.

Näringsberäkningen är på hela satsen.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 2 röda paprikor
  • 1 färsk chilifrukt (t ex spansk peppar)
  • 1/2 skalad och finhackad rödlök
  • 1 skalad och finhackad vitlöksklyfta
  • juicen av 1/2 citron
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • peppar
Lägg till i inköpslistan
Så handlar du snabbare

Näringsvärde
Per portion

Energi 830 kJ / 198 kCal

Klimatguide

0 - 0,7 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Läs mer om våra klimatguidade recept