Tunga med rostade hasselnötter och dijonnaise

3
0
Tunga med rostade hasselnötter och dijonnaise

Den här julrätten på kokt tunga tar dig till en varm bistro i ett frostglittrigt Paris. Njut av mört rimmat oxkött som får sällskap av syrlig kapris och krämig hetta från en nyslagen dijonnaise.

Skriv ut
Tunga med rostade hasselnötter och dijonnaise

Ingredienser

8 bufféportioner

Oxtunga

1
rimmad oxtunga (à ca 800 g)
1 l
vatten
3 dl
vitt matlagningsvin
1
gul lök
6
vitpepparkorn
2
lagerblad
2
kvistar färsk rosmarin

Dijonnaise

1 dl
majonnäs
2 msk
grov dijonsenap
1 tsk
honung
-
salt
-
peppar

Tillbehör

1 dl
rostade hasselnötter
2 msk
kapris
2 dl
små svarta oliver
65 g
rucola

För alla

Fri från gluten, laktos och mjölkprotein.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.

Gör så här

Fakta

Varför äter vi tunga vid jul? Tunga är ett traditionellt inslag i klassisk svensk husmankost och är liksom grisfötter ett exempel på hur man tog tillvara på hela djuret till julbordet. Traditionellt sett ska tungan kokas och antingen serveras varm med potatis och sås smaksatt med senap, eller kall i tunna skivor som smörgåspålägg.

Vad tyckte du om receptet?

3

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1644 KJ / 393 kCal
Fett 35 g
Salt 4 g
Kolhydrater 3 g
Protein 18 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept