Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

4
3
Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Najadlax är både gravad och kallrökt, en riktig delikatess. Ännu godare tillsammans med hovmästarkräm och krispig gurksallad med smak av citron och dill. En enkel och fräsch förrätt likväl en storfavorit på årets julbord.

Skriv ut
Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Hovmästarkräm

2 dl
crème fraiche
2 msk
svensk senap
1 msk
dijonsenap
1 msk
strösocker
-
salt
-
peppar

Gurksallad

1
gurka
1
citron
2 msk
olivolja
-
salt
-
peppar
20 g
färsk dill
300 g
najadlax

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj lakotsfri crème fraiche.

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

4

Kommentarer

Marie

12/25/2018

Kanongott på kavring som förätt

Andreas

12/18/2018

Najs

Inger

12/17/2018

*****

Näringsvärde per portion

Energi 917 KJ / 219 kCal
Fett 18 g
Salt 0.5 g
Kolhydrater 5 g
Protein 9 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept