Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

UNDER 30 MIN | Enkel

Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Najadlax är både gravad och kallrökt, en riktig delikatess. Ännu godare tillsammans med hovmästarkräm och krispig gurksallad med smak av citron och dill. En enkel och fräsch förrätt likväl en storfavorit på årets julbord.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 bufféportioner portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Hovmästarkräm: Vispa crème fraichen med elvisp till en tjock konsistens (den blir först tunnare för att sen tjockna). Smaksätt med senap, socker, salt och peppar.
  2. Gurksallad: Skär gurkan i små tärningar. Riv skalet av halva citronen och pressa ur saften. Skär den andra citronhalvan i klyftor.
  3. Blanda gurkan med citronsaft, citronskal och olja. Krydda med salt och peppar. Hacka dillen fint och vänd ned i gurksalladen.
  4. Servera laxen med hovmästarkrämen, gurksallad och citronklyftor.

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj lakotsfri crème fraiche.

Ingredienser

Portioner: 8 bufféportioner
Hovmästarkräm
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk svensk senap
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk strösocker
  • salt
  • peppar
Gurksallad
  • 1 gurka
  • 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • salt
  • peppar
  • 20 g färsk dill
  • 300 g najadlax
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer