Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad
Najadlax är både gravad och kallrökt, en riktig delikatess. Ännu godare tillsammans med hovmästarkräm och krispig gurksallad med smak av citron och dill. En enkel och fräsch förrätt likväl en storfavorit på årets julbord.
Ingredienser
8 bufféportioner
Hovmästarkräm
2 dl crème fraiche
2 msk svensk senap
1 msk dijonsenap
1 msk strösocker
salt
peppar
Gurksallad
1 gurka
1 citron
2 msk olivolja
salt
peppar
20 g färsk dill
300 g najadlax
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bufféportion
Energi917 KJ / 219 kCal
Fett18 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein9 g
Kommentarer
Kanongott på kavring som förätt
Marie
2018-12-25Najs
Andreas
2018-12-18*****
Inger
2018-12-17