Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
3
Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Najadlax är både gravad och kallrökt, en riktig delikatess. Ännu godare tillsammans med hovmästarkräm och krispig gurksallad med smak av citron och dill. En enkel och fräsch förrätt likväl en storfavorit på årets julbord.

Najadlax med hovmästarkräm och gurksallad

Ingredienser

8 bufféportioner

Hovmästarkräm

2 dl  crème fraiche
2 msk  svensk senap
1 msk  dijonsenap
1 msk  strösocker
salt
peppar

Gurksallad

1   gurka
1   citron
2 msk  olivolja
salt
peppar
20 g  färsk dill
300 g  najadlax

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölkprotein.
Gör laktosfri: välj lakotsfri crème fraiche.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat

Kommentarer

Kanongott på kavring som förätt

Marie

2018-12-25

Najs

Andreas

2018-12-18

*****

Inger

2018-12-17

Näringsvärde per portion

Energi917 KJ / 219 kCal
Fett18 g
Salt0.5 g
Kolhydrater5 g
Protein9 g

Testa liknande recept

Gravlaxsås
Betyg 4 av 5.
100 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Julskinka med senapsmajjo och äpple
Betyg 4.8 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tunga med rostade hasselnötter och dijonnaise
Betyg 4.6 av 5.
7 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Najadlaxrulle med gurka och senapskräm
Betyg 2.9 av 5.
17 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vegansk seitanskinka
Betyg 3.7 av 5.
18 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kycklingjulskinka med kålrabbisallad
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga