Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Tsukemono (pickles på gurka, rättika eller morot)

Tsukemono är pickles på gurka, rättika eller morot. Ett enkelt sätt att göra inlagda grönsaker, som får en ljuvlig smak genom att de blir insvepta i salt och risvinäger.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1998
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 1 sats portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala och skär grönsaken i mycket tunna skivor. Gnid in dem med salt. Låt stå 1 timme.
  2. Skölj väl och lägg skivorna i en glasburk. Häll på risvinäger så att den täcker. Låt stå i kylen i 1-2 dygn.
  3. Skölj de inlagda grönsakerna innan de serveras.

Ingredienser

Portioner: 1 sats
  • 1 gurka eller rättika eller morötter (1 gurka eller rättika motsvarar 2 morötter)
  • 4 msk salt
  • 2 dl ca risvinäger (su) eller annan mild vinäger
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer