Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Medel

Tsatsikisill

En svensk och en grekisk klassiker i en härlig, lyckad blandning. Sillen blir helt magiskt god när den marineras i lagen och den grekiska tsatsikin. Tsatsikisillen är syrlig, krämig och överraskande god!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2005
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Lag: Koka upp samtliga ingredienser till lagen så att sockret löser sig. Låt svalna.
  2. Skiva sillen i portionsbitar och lägg i en glasburk med lock.
  3. Blanda tsatsikin med lag och citronjuice. Fyll på så att sillen täcks. Låt sillen stå i kylskåpet ett dygn före servering.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos och mjölkproteinfri: använd mjölkfri specialyoghurt till tsatsiki.

Tips

Gör din egen tsatsiki genom att blanda 1/2 riven gurka med 1 dl matyoghurt. Krydda och smaksätt med 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. (Receptet är avsett för 4 port).

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 1 burk inläggningssill (à 420 g)
  • 2 dl färdig tsatsiki
  • 1 tsk färskpressad citronjuice
Lag
  • 1 1/2 msk ättiksprit (12%)
  • 1 1/3 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • 1 lagerblad
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 1000 kJ / 240 kCal
Fett: 14 g
Läs mer om näringsvärden