Tsatsikisill

0
0
Tsatsikisill

En svensk och en grekisk klassiker i en härlig, lyckad blandning. Sillen blir helt magiskt god när den marineras i lagen och den grekiska tsatsikin. Tsatsikisillen är syrlig, krämig och överraskande god!

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2005

Tsatsikisill

Ingredienser

10 portioner
1 burk inläggningssill (à 420 g)
2 dl färdig tsatsiki
1 tsk färskpressad citronjuice

Lag

1 1/2 msk ättiksprit (12%)
1 1/3 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1 lagerblad

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktos och mjölkproteinfri: använd mjölkfri specialyoghurt till tsatsiki.

Gör så här

Tips

Gör din egen tsatsiki genom att blanda 1/2 riven gurka med 1 dl matyoghurt. Krydda och smaksätt med 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. (Receptet är avsett för 4 port).

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

0

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi 1000 KJ / 240 kCal
Fett 14 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept

Svartvinbärssill
Citronsill
Mormors inlagda sill
Havtornssill