Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Medel

Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron

Medelhavsinspirerad sillinläggning med sting av vitlök, örtig fräschör från persilja och frisk syra från citron. Servera gärna med nykokt färskpotatis, knäckebröd och ost.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2012
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 10 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Låt kallna.
  2. Skala och skär vitlöken i tunna skivor. Blanda ner citronskal , -juice och vitlök i lagen.
  3. Häll av, skölj och skär sillen i sneda bitar.
  4. Lägg sillen i en väl rengjord glasburk. Häll på lagen och sätt på ett lock. Låt stå i kylen 1–2 dygn före servering.
  5. Blanda ner persiljan strax före servering.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Ingredienser

Portioner: 10
  • 2 burkar inläggningssill (à 420 g)
  • 1 dl ättiksprit (12 %)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 stor vitlöksklyfta
  • finrivet skal och juice av 1 citron
  • 2 dl grovhackad persilja
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer