Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron
![Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63402/cf_259/olle_nymans_sill_med_persilja__vitlok_och_citron.jpg)
Medelhavsinspirerad sillinläggning med sting av vitlök, örtig fräschör från persilja och frisk syra från citron. Servera gärna med nykokt färskpotatis, knäckebröd och ost.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2012
![Olle Nymans sill med persilja, vitlök och citron](https://assets.icanet.se/e_sharpen:80,q_auto,dpr_1.25,w_718,h_718,c_lfill/imagevaultfiles/id_63402/cf_259/olle_nymans_sill_med_persilja__vitlok_och_citron.jpg)
Ingredienser
10 portioner
2 burkar inläggningssill (à 420 g)
1 dl ättiksprit (12 %)
2 dl socker
3 dl vatten
1 stor vitlöksklyfta
finrivet skal och juice av 1 citron
2 dl grovhackad persilja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer