Tryffeltårta med mandel och kokos
Den här ljuvligt söta och lagom kladdiga tryffeltårtan är en dröm för alla chokladälskare. Tårtbottnen innehåller inget mjöl, utan görs av en blandning av mandelmassa, torkad frukt, hackade nötter och riven kokos. Toppad med chokladtryffel blir det makalöst gott.
Ingredienser
ca 14 bitar
Botten
200 g mandelmassa
10 torkade aprikoser
1 dl mandel eller hasselnötter
1/2 dl kokosolja (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1 ägg
2 dl riven kokos
1 dl torkade tranbär
Tryffel
2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad (70%)
2 msk rumsptempererat smör (2 msk motsvarar ca 30 g)
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per bit
Energi1409 KJ / 337 kCal
Fett26.3 g
Salt0.08 g
Kolhydrater18.6 g
Protein5.6 g
Kommentarer
Tillsätt salt i botten så blir kakan mer nyanserad
Therese
2022-01-01Enkel och så god! Särskilt bra med tanke på att en liten bit räcker. Vi hade grädde till annars blir det lätt för sött.
Wictoria
2020-04-19