Tryffeltårta med mandel och kokos

22
2
Tryffeltårta med mandel och kokos

Den här ljuvligt söta och lagom kladdiga tryffeltårtan är en dröm för alla chokladälskare. Tårtbottnen innehåller inget mjöl, utan görs av en blandning av mandelmassa, torkad frukt, hackade nötter och riven kokos. Toppad med chokladtryffel blir det makalöst gott.

Tryffeltårta med mandel och kokos

Ingredienser

ca 14 bitar

Botten

200 g mandelmassa
10 torkade aprikoser
1 dl mandel eller hasselnötter
1/2 dl kokosolja (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1 ägg
2 dl riven kokos
1 dl torkade tranbär

Tryffel

2 dl vispgrädde
200 g mörk choklad (70%)
2 msk rumsptempererat smör (2 msk motsvarar ca 30 g)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfri mörk choklad och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri mörk choklad och mjölkproteinfritt matfett.

Gör så här

Tips

Strö gärna på lite flingsalt och kokos vid servering.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

22

Kommentarer

Therese

2022-01-01

Tillsätt salt i botten så blir kakan mer nyanserad

Wictoria

2020-04-19

Enkel och så god! Särskilt bra med tanke på att en liten bit räcker. Vi hade grädde till annars blir det lätt för sött.

Näringsvärde per portion

Energi 1409 KJ / 337 kCal
Fett 26.3 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 18.6 g
Protein 5.6 g
Läs mer om näringsvärden