Tryffeltårta med mandel och kokos

21
1
Tryffeltårta med mandel och kokos

Den här ljuvligt söta och lagom kladdiga tryffeltårtan är en dröm för alla chokladälskare. Tårtbottnen innehåller inget mjöl, utan görs av en blandning av mandelmassa, torkad frukt, hackade nötter och riven kokos. Toppad med chokladtryffel blir det makalöst gott.

Skriv ut
Tryffeltårta med mandel och kokos

Ingredienser

ca 14 bitar

Botten

200 g
mandelmassa
10
torkade aprikoser
1 dl
mandel eller hasselnötter
0.5 dl
kokosolja (1/2 dl motsvarar ca 50 g)
1
ägg
2 dl
riven kokos
1 dl
torkade tranbär

Tryffel

2 dl
vispgrädde
200 g
mörk choklad (70%)
2 msk
rumsptempererat smör (2 msk motsvarar ca 30 g)

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri grädde, laktosfri mörk choklad och laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädde mot mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Välj mjölkproteinfri mörk choklad och mjölkproteinfritt matfett.

Över 60 minuter

Gör så här

Tips

Strö gärna på lite flingsalt och kokos vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

21

Kommentar

Wictoria

4/19/2020

Enkel och så god! Särskilt bra med tanke på att en liten bit räcker. Vi hade grädde till annars blir det lätt för sött.

Näringsvärde per portion

Energi 1409 KJ / 337 kCal
Fett 26.3 g
Salt 0.08 g
Kolhydrater 18.6 g
Protein 5.6 g
Läs mer om näringsvärden

Testa liknande recept