Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

ÖVER 60 MIN | Enkel

Chokladbräck med knäck 

Gör chokladbräck till jul! Detta krispiga chokladbräck med knäck är ett ljuvligt julgodis som toppas med pumpakärnor, solroskärnor och torkade aprikoser och tranbär.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2018
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 20 bitar portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Smält smöret i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt socker och sirap. Låt koka upp och koka på medelvärme till 141°C, rör då och då. Häll upp på en bakpappersklädd plåt och bred ut smeten med en oljad metallstekspade. Låt stelna.
  2. Smält chokladen i en skål över vattenbad eller på låg värme i mikrovågsugn. Bred över knäcken och strö över kärnor och torkad frukt. Låt stelna och bryt i bitar.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör och choklad mot mjölkproteinfria ersättningsprodukter.

Ingredienser

Portioner: ca 20 bitar
  • 100 g smör
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 200 g mörk eller ljus choklad
  • 2 msk rostade pumpakärnor
  • 2 msk rostade solroskärnor
  • 2 msk hackade torkade aprikoser
  • 2 msk torkade tranbär
Lägg till i inköpslistan

Just nu sprids bluffmeddelanden om presentkort som ser ut att komma från ICA. Läs mer