UNDER 30 MIN | Enkel

Chokladpopcorn med kanel och tranbär

Här möter söt choklad och syrliga tranbär den varma aromatiska smaken av kanel. Chokladpopcorn med kanel och tranbär är inte bara ett oväntat gott julgodis, det är också busenkelt att göra.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för ca 1 l portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Bryt chokladen i bitar och lägg den i en skål, smält i vattenbad eller i mikrovågsugn.
  2. Blanda popcorn och tranbär med chokladen och lägg upp på ett bakplåtspapper. Sära lite på popcornen.
  3. Strö över kanel och salt, låt chokladen stelna. Förvaras i rumstemperatur.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri choklad.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfri choklad.

Näringsberäkningen är per dl.

Ingredienser

Portioner: ca 1 l
  • 100 g mörk bakchoklad (mjölkproteinfri för vegansk)
  • 1 l poppade popcorn
  • 1 dl torkade tranbär
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk flingsalt

Näringsvärde
Per portion

Energi 545 kJ / 130 kCal