Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Avancerad

Tryffelfyllda päron med mintsabayone

Tryffelfyllda päron är en frisk och fräsch efterrätt gjord på päron med smak av bland annat mint, vin och härlig tryffel. En fantastisk avslutning på en god middag.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päronen men behåll skaften kvar. Kärna ur päronen underifrån med en äppelpipare eller en liten sked. Koka upp vin, vatten och socker i en gryta. Sjud päronen tills de mjuknar i lagen. Ta upp och låt päronen kallna. Spara lagen.
  2. Koka upp grädde och smör i en liten kastrull eller i en skål i mikrovågsugnen, full effekt (max 800 W), ca ½ min. Bryt i chokladen och rör tills den smält. Låt tryffeln kallna. Fyll päronen, där kärnhuset satt, med tryffeln.
  3. Blanda äggulorna med päronlagen. Sjud över vattenbad under kraftig vispning tills det blir riktigt pösigt. Smaka av med pepparmintsoljan. Färga ev sabayonen ljust grön. Servera de tryffelfyllda päronen med såsen. Garnera med ett par mynta- eller citronmelissblad,

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora päron
  • 2 dl vitt vin
  • 2 dl vatten
  • 1 dl socker
Tryffel
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 msk smör eller margarin
  • 50 g choklad typ blockchoklad
Sabayone
  • 4 äggulor
  • päronlag
  • 1 krm pepparmintolja
  • några droppar grön hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1520 kJ / 360 kCal
Fett: 17 g
Läs mer om näringsvärden