Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Ingefärspäron

Ingefärspäron kokas mjuka i sockerlag och är en härlig och aptitlig efterrätt som passar stora som små. Garnera det gulfärgade päronet med citronmeliss.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala päronen och skrapa skaften.
  2. Lag: Koka vatten och sockerlag 5 min och smaksätt med rivet citronskal, pressad citronsaft och färskriven ingefära.
  3. Lägg päronen i den heta lagen. Koka dem mjuka 10-15 min, beroende på sort och mognadsgrad. Låt dem kallna i lagen.
  4. Ta upp päronen och koka ihop lagen så att den blir simmig. Häll i några droppar hushållsfärg.
  5. Ställ päronen på assietter. Häll över ingefärssirapen och servera med glass eller vispad grädde. Garnera med citronmeliss.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 stora päron (väl mogna)
Lag
  • 4 dl vatten
  • 4 dl socker
  • skal och saft av 1 citron
  • 2 msk färsk, riven ingefära
  • några droppar gul hushållsfärg
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?