Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Lingonpäron med kanelgrädde

Här är ett recept på lingonpäron med kanelgrädde som är en fantastisk och delikat efterrätt där du kokar päron i en lingonsaft och serverar med vispad grädde smaksatt med socker och kanel samt lingon. Underbart gott!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka lingon och vatten ca 15 minuter (spara lite lingon till garneringen). Tryck och krossa bären mot kastrullkanten. Sila saften. Blanda den med sockret och koka upp så att det löser sig.
  2. Skala päronen, låt skaftet vara kvar. Lägg päronen hela eller i halvor i lingonsaften och koka dem mjuka under lock. Ta upp päronen och låt dem kallna.
  3. Koka ihop lingonlagen, skumma den. Häll lagen över päronen.
  4. Servera päronen med vispad grädde smaksatt med socker och kanel. Strö över lite lingon.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: servera med mjölkfri glass (t ex havreglass).

Tips

Istället för att koka lingon och vatten kan man använda lingondricka. Till 4 päron tar man 2 dl koncentrerad lingondricka och 4 dl vatten (för 4 port).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 500 g lingon
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 dl socker
  • 4 päron
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1755 kJ / 419 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden