Päronsmulpaj med nöthack
Med några få ingredienser kan du göra denna helt magnifika päronsmulpaj! Grädda dina klyftade, söta päron i en form täckta med smulig nöthacksdeg och servera din vackra paj med till exempel fluffig vaniljsås.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006
Ingredienser
6 portioner
3 - 3 1/2 päron
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 dl grovhackade hasselnötter
1 dl flytande smör och rapsolja
För alla
Gör glutenfri: använd rent havre och byt vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör och rapsolja. Servera med mjölkfri vaniljsås, t ex från Oatly.
Gör äggfri: servera med äggfri vaniljsås, t ex från Oatly, eller lättvispad grädde.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1992 KJ / 477 kCal
Fett23.2 g
Kommentarer
Bytte ut del av vetemjölet mot mandelmjöl (hade säkert kunnat byta helt) Tillsatte kardemumma. Mums!
Ingrid
2023-10-22Tog fler päron, hälften av sockret och bytte ut vetemjölet till mandelmjöl för att göra glutenfri. Fruktansvärt god
Frida
2021-10-01Mm, gifter sig med vaniljglass.
Julia
2008-10-13