Päronsmulpaj med nöthack

15
4
Päronsmulpaj med nöthack

Med några få ingredienser kan du göra denna helt magnifika päronsmulpaj! Grädda dina klyftade, söta päron i en form täckta med smulig nöthacksdeg och servera din vackra paj med till exempel fluffig vaniljsås.

Ett recept från:
Buffé nr 8, 2006

Päronsmulpaj med nöthack

Ingredienser

6 portioner
3 - 3 1/2 päron
1 1/2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1/2 dl grovhackade hasselnötter
1 dl flytande smör och rapsolja

För alla

Gör glutenfri: använd rent havre och byt vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör och rapsolja. Servera med mjölkfri vaniljsås, t ex från Oatly.
Gör äggfri: servera med äggfri vaniljsås, t ex från Oatly, eller lättvispad grädde.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

15

Kommentarer

Frida

2021-10-01

Tog fler päron, hälften av sockret och bytte ut vetemjölet till mandelmjöl för att göra glutenfri. Fruktansvärt god

Julia

2008-10-13

Mm, gifter sig med vaniljglass.

Åsa susanne

2007-08-15

Enkel och god!!

Näringsvärde per portion

Energi 1992 KJ / 477 kCal
Fett 0 g
Läs mer om näringsvärden