Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

45 MIN | Medel

Päronsmulpaj med nöthack

Med några få ingredienser kan du göra denna helt magnifika päronsmulpaj! Grädda dina klyftade, söta päron i en form täckta med smulig nöthacksdeg och servera din vackra paj med till exempel fluffig vaniljsås.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2006
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 6 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Kärna ur och skär päronen i tunna klyftor.
  3. Blanda havregryn, mjöl, socker och nötter i en bunke. Rör i smör och rapsolja.
  4. Lägg päronen i en ugnssäker form. Smula över degen.
  5. Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.
  6. Servera med t ex lättvispad vaniljsås.

För alla

Gör glutenfri: använd rent havre och byt vetemjölet mot glutenfri mjölmix.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt margarin i stället för smör och rapsolja. Servera med mjölkfri vaniljsås, t ex från Oatly.
Gör äggfri: servera med äggfri vaniljsås, t ex från Oatly, eller lättvispad grädde.

Ingredienser

Portioner: 6
  • 3 1/2 päron
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter
  • 1 dl flytande smör och rapsolja
Lägg till i inköpslistan

Näringsvärde
Per portion

Energi 1992 kJ / 477 kCal
Fett: 0 g
Läs mer om näringsvärden