Kronärtskockssallad med melon och hummus

1
3
Kronärtskockssallad med melon och hummus

En somrig kronärtskockssallad med melon och hemlagad hummus svänger du snabbt samman med hjälp av detta recept. Mixa bara ihop din hummus med god vitlökssmak och servera direkt tillsammans med den söta salladen och lite knapriga cashewnötter.

Skriv ut

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Kronärtskockssallad med melon och hummus

Ingredienser

4 portioner

Hummus

1
liten burk kikärter (à 200 g)
1
vitlöksklyfta
1 krm
salt
1 msk
färskpressad citronjuice
1 msk
tahini (sesamfröpaste) eller sesamolja (1 msk tahini motsvarar 2 krm sesamolja)
1 - 1 1/2 krm
malen spiskummin
-
olivolja
-
svartpeppar

Sallad

1
burk kronärtskockshjärtan eller -bottnar (à ca 400 g)
1
vitlöksklyfta
2 msk
oliv- eller rapsolja
färskpressad juice och skal av 1
citron
1 krm
salt
1 krm
peppar
1
melon t ex cantaloupe eller galia
2
mogna avokador
1/2
påse rucola (à 70 g)
1 dl
cashewnötter (gärna rostade)
-
bröd till servering

För alla

Fri från gluten om lämpligt bröd används. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.

Receptet är lagat och kommenterat av Buffés Testlagare 2009.
Testlagarnas kommentarer är inlagda av ICA.se-redaktionen och finns även i Buffé nr 6 2009.

Under 30 minuter

Gör så här

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentarer

Redaktionen

6/10/2009

Sara Gollert: Fräscht men lite tråkigt. Kronärtskocksmarinaden var lite för sur första gången. Jag använde mer olivolja i marinaden vid provlagning nummer två för att runda av smaken. Hummusen uteslöt jag helt och serverade i stället salladen med prosciutto och avokado vid sidan om. Rätten är snabb och enkel att göra och passar bra som en god och fräsch sommarsallad. Betyg 4,0

Redaktionen

6/10/2009

Malin Hagman: Den här rätten är en given favorit! Både min syster och systerdotter tyckte om den hemlagade hummusen som blev mycket godare än färdigköpt, även om vi hade i lite för mycket vitlök första gången. För att göra rätten matigare köpte vi grillad kyckling vid andra provlagningen. Jag kommer absolut göra den här rätten igen! Betyg 5,0

Redaktionen

6/10/2009

Manne Didehvar: Hälsosamt men fantasilöst. Smakerna passade inte ihop utan kändes som ett oplanerat hopplock. Andra gången valde jag att utesluta nötterna och servera salladen med grillad halloumi och färsk mynta. Nu blev rätten den smaksensation jag hoppats på. Jag kommer att njuta av den här rätten många gånger i sommar, gott och festligt med ett glas rött till! Betyg 4,6

Testa liknande recept