Kronärtskockssallad med melon och hummus

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
3
Kronärtskockssallad med melon och hummus

En somrig kronärtskockssallad med melon och hemlagad hummus svänger du snabbt samman med hjälp av detta recept. Mixa bara ihop din hummus med god vitlökssmak och servera direkt tillsammans med den söta salladen och lite knapriga cashewnötter.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2009

Kronärtskockssallad med melon och hummus

Ingredienser

4 portioner

Hummus

1 liten burk kikärtor (à 200 g)
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
1 msk färskpressad citronjuice
1 msk tahini (sesamfröpaste) eller sesamolja (1 msk tahini motsvarar 2 krm sesamolja)
1 - 1 1/2 krm malen spiskummin
olivolja
svartpeppar

Sallad

1 burk kronärtskockshjärtan eller -bottnar (à ca 400 g)
1 vitlöksklyfta
2 msk oliv- eller rapsolja
färskpressad juice och skal av 1 citron
1 krm salt
1 krm peppar
1 melon t ex cantaloupe eller galia
2 mogna avokador
1/2 påse rucola (à 70 g)
1 dl cashewnötter (gärna rostade)
bröd till servering

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Sara Gollert: Fräscht men lite tråkigt. Kronärtskocksmarinaden var lite för sur första gången. Jag använde mer olivolja i marinaden vid provlagning nummer två för att runda av smaken. Hummusen uteslöt jag helt och serverade i stället salladen med prosciutto och avokado vid sidan om. Rätten är snabb och enkel att göra och passar bra som en god och fräsch sommarsallad. Betyg 4,0

Redaktionen

2009-06-10

Malin Hagman: Den här rätten är en given favorit! Både min syster och systerdotter tyckte om den hemlagade hummusen som blev mycket godare än färdigköpt, även om vi hade i lite för mycket vitlök första gången. För att göra rätten matigare köpte vi grillad kyckling vid andra provlagningen. Jag kommer absolut göra den här rätten igen! Betyg 5,0

Redaktionen

2009-06-10

Manne Didehvar: Hälsosamt men fantasilöst. Smakerna passade inte ihop utan kändes som ett oplanerat hopplock. Andra gången valde jag att utesluta nötterna och servera salladen med grillad halloumi och färsk mynta. Nu blev rätten den smaksensation jag hoppats på. Jag kommer att njuta av den här rätten många gånger i sommar, gott och festligt med ett glas rött till! Betyg 4,6

Redaktionen

2009-06-10

Testa liknande recept

Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Sötpotatishummus med rostad mandel
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helenas hummus
Betyg 2.4 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga