Tre små smörrebröd
Smörrebröd med matjessill, krispig fänkål och brynt smörcrème eller äggröra med lax och picklad gurka är två goda kombinationer. Små krispiga salladsblad fyllda med räkor, avokado och blodgrape blir ett friskt tillskott. Välj en eller flera och servera i påsk!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015
Ingredienser
4 portioner
Rågmacka med matjes, krispig fänkål och brynt smörcrème
1 burk matjessill (à 200 g)
1 fänkål (à ca 250 g)
1/2 syrligt rött äpple
1 msk färskpressad citronjuice
1 tsk olivolja
1 krm flingsalt
1 msk hackad dill
4 skivor grovt rågbröd
nymald svartpeppar
dillvippor till garnering
Brynt smörcrème
1 msk smör
1 dl crème fraiche
1 krm salt
Salladsblad med räkor, avokado och blodgrape
500 g räkor med skal
2 gemsallad (à ca 80 g)
1/2 röd chili (t ex spansk peppar)
2 avokador
2 blodgrape
1 msk fisksås
1 msk sesamolja
1 tsk flytande honung
1 msk färskpressad limejuice
1/2 dl hackad färsk koriander
1 krm salt
koriander till garnering
Äggröra, picklad gurka och lax på surdegstoast
4 ägg
1/2 dl mjölk
1 dl riven parmesan
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
1 msk olivolja
4 skivor ljust surdegsbröd
100 g skivad kallrökt lax
Snabbpicklad gurka
1/2 gurka
1/2 röd chili (t ex spansk peppar)
1 dl risvinäger
1 msk strösocker
Gör så här
Rågmacka med matjes, krispig fänkål och brynt smörcrème
Salladsblad med räkor, avokado och blodgrape
Äggröra, picklad gurka och lax på surdegstoast
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi4421 KJ / 1056 kCal
Fett58 g
Salt9.39 g
Kolhydrater71 g
Protein58 g
Kommentarer
Varje påsk gör jag dessa och lika goda varje gång!!
Jenny
2021-03-24Har gjort dessa smörrebröd många gånger. Prova särskilt den med matjes på, så gott!!!
Jenny
2020-02-23