Midsommarsallad

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
0
Midsommarsallad

Ett stiligt recept på midsommarsallad med sill som är Dalarnas moderna landskapsrätt. Du gör det av bland annat rödbetor, potatis, äpple, matjessillfiléer, olivolja och vinäger. Passar bra till midsommar!

Midsommarsallad

Ingredienser

4 portioner
2   små färska rödbetor
200 g  färskpotatis
1   morot
3   salladslökar
75 g  sockerärtor
1   äpple
1   burk hela matjessillfiléer (à 570 g)
dillvippa till garnering

Dressing

3 msk  rapsolja
3 msk  olivolja
2 msk  äppelcidervinäger
2 tsk  dijonsenap
4 krm  salt
2 krm  grovmalen svartpeppar

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Matjessill med mandelpotatis och smörvinägrett
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Matjessillbruschetta med rödbetor, saltgurka och ägg
Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Sill med örter och brynt smör
Betyg 3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga