Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

60 MIN | Medel

Midsommarsallad

Ett stiligt recept på midsommarsallad med sill som är Dalarnas moderna landskapsrätt. Du gör det av bland annat rödbetor, potatis, äpple, matjessillfiléer, olivolja och vinäger. Passar bra till midsommar!

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Gnid bort skalet under rinnande kallt vatten. Skär dem i klyftor.
  2. Koka potatisen i lättsaltat vatten. Skär i bitar.
  3. Skala och skär moroten i strimlor. Skär salladslöken och sockerärterna i strimlor. Skala, kärna ur och tärna äpplet fint.
  4. Blanda potatis, morötter, salladslök, sockerärter och äpple.
  5. Dressing: Rör ihop ingredienserna till dressingen. Krydda med salt och peppar. Häll den över potatissalladen.
  6. Lägg upp potatissalladen och toppa med rödbetsklyftor. Servera med hela matjesfiléer och garnera med dillvippor. Ett dalaknäckebröd med god ost passar perfekt till.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 2 små färska rödbetor
  • 200 g färskpotatis
  • 1 morot
  • 3 salladslökar
  • 75 g sockerärtor
  • 1 äpple
  • 1 burk hela matjessillfiléer (à 570 g)
  • dillvippa till garnering
Dressing
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 krm salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
Lägg till i inköpslistan