Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

1-4 TIM | Enkel

Matjessill med gurksås

Matjessill med en utsökt sås av gurka, yoghurt, crème fraiche, gräslök och dill. Detta fräscha och goda recept på sillfiléer med gurksås är lättlagat och såsen kan du med fördel tillaga dagen innan måltiden ska serveras.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2002
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Skala, dela och skrapa kärnorna ur gurkan. Riv den på rivjärnets grova sida. Pressa ur vätskan.
  2. Blanda crème fraiche och yoghurt, finhackad rödlök och finskuren dill. Blanda med gurkrivet.
  3. Låt gärna såsen ta smak över natten. Servera med matjesfilèer.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Ingredienser

Portioner: 4
  • 1 gurka (à ca 500 g)
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 2 msk finskuren dill
  • 400 g hela matjessillfiléer
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Just nu är det stor brandrisk på många håll i landet. Kolla vad som gäller hos dig innan du grillar. Mer info från MSB