Matjessill med gurksås

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
1
Matjessill med gurksås

Matjessill med en utsökt sås av gurka, yoghurt, crème fraiche, gräslök och dill. Detta fräscha och goda recept på sillfiléer med gurksås är lättlagat och såsen kan du med fördel tillaga dagen innan måltiden ska serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Matjessill med gurksås

Ingredienser

4 portioner
1   gurka (à ca 500 g)
2 dl  crème fraiche
1 dl  naturell yoghurt
3 msk  finhackad gräslök
2 msk  finskuren dill
400 g  hela matjessillfiléer

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat

Kommentar

okej åter kommer när jag har provat

Jill

2014-06-13

Testa liknande recept

Matjesrulle
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Matjessill på grillen
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill, kavringssmul och brynt smörkräm
Betyg 4.8 av 5.
21 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Carlssons delight
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Tomatsill
Betyg 3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Matjessill på pinne
Betyg 3.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 15 min att tillaga