Matjessill med gurksås

1
1
Matjessill med gurksås

Matjessill med en utsökt sås av gurka, yoghurt, crème fraiche, gräslök och dill. Detta fräscha och goda recept på sillfiléer med gurksås är lättlagat och såsen kan du med fördel tillaga dagen innan måltiden ska serveras.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Matjessill med gurksås

Ingredienser

4 portioner
1 gurka (à ca 500 g)
2 dl crème fraiche
1 dl naturell yoghurt
3 msk finhackad gräslök
2 msk finskuren dill
400 g hela matjessillfiléer

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche och laktosfri yoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche och yoghurt mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

1

Kommentar

Jill

2014-06-13

okej åter kommer när jag har provat