Silltilltugg | Recept ICA.se

Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Silltilltugg

Läckra, små och goda tilltugg av färg- och smakrika ingredienser som sill, rödlök, rödbetor, saltgurka och kapris som bres på kavring. Silltilltuggen passar perfekt som tilltugg, förrätt eller varför inte på buffébordet.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2000
Till Buffé

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Finhacka sill, lök och äpple. Blanda med rödbetor, gurka, hovmästarsås och kapris.
  2. Fördela röran på kavringen. Skär ut lagom stora munsbitar. Eller klicka röran på pumpernickelskivorna.
  3. Garnera ev med några extra kaprisar.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 250 g matjessill
  • 1 rödlök
  • 1/2 grönt äpple
  • 2 dl fintärnade rödbetor
  • 1 dl fintärnad saltgurka
  • 2 msk hovmästarsås
  • 1 msk kapris
  • 5 kavringsskivor eller runda pumpernickelskivor (5 kavringsskivor motsvarar 16 pumpernickelskivor)
Lägg till i inköpslistan