Smörrebröd på ankarstock, senap, ägg och matjessill

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat
1
Smörrebröd på ankarstock, senap, ägg och matjessill

Klassiskt smörrebröd med vår älskade matjessill. Sill, ägg, lök och crème fraiche gör sig utmärkt på ankarstocken med dess mjuka, lite syrliga smak. Det går förstås även bra med ett annat gott och nyttigt rågbröd.

Smörrebröd på ankarstock, senap, ägg och matjessill

Ingredienser

8 portioner
2   burkar matjessill (à 200 g)
4   ägg
1   kruka dill
2 dl  crème fraiche
1 msk  dijonsenap
salt och svartpeppar
1/2   rödlök
4   skivor ankarstock eller kavring

För alla

Kontrollera innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt grovt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt erstättningsalternativ.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
2 personer har röstat

Kommentar

Ska pröva det inget avancerat men gott

Marita

2017-04-10

Testa liknande recept

Ägghalvor med matjessill, hovmästarsås och potatis
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Matjessilltårta
Betyg 4.5 av 5.
48 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Silltårta
Betyg 4.1 av 5.
87 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Nubberöra
Betyg 4 av 5.
46 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Nubbesill
Betyg 4.7 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Påskskinka
Betyg 4.5 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga