Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Smörrebröd på ankarstock, senap, ägg och matjessill

Klassiskt smörrebröd med vår älskade matjessill. Sill, ägg, lök och crème fraiche gör sig utmärkt på ankarstocken med dess mjuka, lite syrliga smak. Det går förstås även bra med ett annat gott och nyttigt rågbröd.

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 8 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Låt sillen rinna av och skär den i bitar.
  2. Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter. Spola äggen kalla. Skala och hacka dem grovt.
  3. Skär dillen fint.
  4. Vispa crème fraichen så att den blir fast (den blir först lös sen tjocknar den). Vänd ner senap, ägg och dill. Smaka av med salt och peppar.
  5. Skala och skär mycket tunna ringar av löken, gärna med en mandolin.
  6. Dela bröden i halvor och bred på crème fraicheblandningen. Lägg på sillen och toppa med löken.

För alla

Kontrollera innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt grovt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt erstättningsalternativ.

Ingredienser

Portioner: 8
  • 2 burkar matjessill (à 200 g)
  • 4 ägg
  • 1 kruka dill
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap
  • salt och svartpeppar
  • 1/2 rödlök
  • 4 skivor ankarstock eller kavring
Lägg till i inköpslistan

ICA återkallar ICA Wrap med tonfisk Läs mer