Smörrebröd på ankarstock, senap, ägg och matjessill
Klassiskt smörrebröd med vår älskade matjessill. Sill, ägg, lök och crème fraiche gör sig utmärkt på ankarstocken med dess mjuka, lite syrliga smak. Det går förstås även bra med ett annat gott och nyttigt rågbröd.
Ingredienser
8 portioner
2 burkar matjessill (à 200 g)
4 ägg
1 kruka dill
2 dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
salt och svartpeppar
1/2 rödlök
4 skivor ankarstock eller kavring
För alla
Kontrollera innehållet i brödet.
Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt grovt bröd.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt crème fraiche mot mjölkproteinfritt erstättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentar
Ska pröva det inget avancerat men gott
Marita
2017-04-10