Tre mumsiga röror
Att dippa grönsaksstavar i olika röror är ett nyttigt, men samtidigt festligt sätt att njuta. Här är tre sorters röror med smak av rökt tofu och röda linser, morot och apelsin samt en klassisk kikärtsröra, det vill säga hummus. Dip it!
Ett recept från:
Buffé nr 3, 2014
Ingredienser
undefined
Tofuröra
2 dl röda linser
100 g rökt tofu
2 msk hackad persilja
1 tsk vitvinsvinäger
1/2 dl olivolja
salt
peppar
Apelsin- och morotsröra
2 morötter
50 g rostade mandlar
finrivet skal av 1 apelsin
1/2 dl olivolja
salt
peppar
Hummus
1 burk kikärtor (à ca 400 g)
1 msk färskpressad citronjuice
1 skalad vitlöksklyfta
1/2 kruka koriander
1/2 dl olivolja
salt
peppar
Gör så här
Tofuröra
Apelsin- och morotsröra
Hummus
Har du lagat receptet?
Kommentar
Mumsigt. Gillar när ni följer med årstiderna och tänker svenska vintergrönsaker.
Ewa
2017-03-06