Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

30 MIN | Medel

Räkpasta med parmesan

Snabblagad pastarätt av lök, räkor, körsbärstomater, grädde, buljong, citron och nykokt pasta. Räkpasta med parmesan har en krämig konsistens och tillagas på under 30 minuter. Låt er väl smaka!

Detta är ett recept från ICAs matkasse v 17, 2013
Till matkassen

Gör så här

Bra att veta när du ändrar antalet portioner

Detta recept är gjort för 4 portioner. När du ändrar antalet portioner så ändras också mängden i ingredienserna. I vissa fall kan detta resultera i att tillagningstiden behöver justeras.

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Låt räkorna rinna av i durkslag.
  3. Skala och skiva vitlöken. Dela tomaterna och strimla salladslöken.
  4. Fräs vitlöken i olivoljan.
  5. Tillsätt grädde, vatten och buljong. Låt koka ca 5 minuter utan lock.
  6. Blanda ner tomater, lök och räkor i såsen och koka upp. Smaka av med citronskal, salt och peppar.
  7. Servera den nykokta pastan med räksås och parmesan.

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Ingredienser

Portioner: 4
  • 4 port pasta, gärna penne
  • 2 förp räkor i lake (à 170 g)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 1 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl vatten
  • 1 kycklingbuljongtärning eller kycklingfond (1 buljongtärning motsvarar 2 msk fond)
  • finrivet skal av 1 citron
  • salt och peppar
  • 1 dl parmesanflarn
Lägg till i inköpslistan
Trött på att irra runt i butiken?

Näringsvärde
Per portion

Energi 2549 kJ / 611 kCal