Räkpasta med parmesan
Snabblagad pastarätt av lök, räkor, körsbärstomater, grädde, buljong, citron och nykokt pasta. Räkpasta med parmesan har en krämig konsistens och tillagas på under 30 minuter. Låt er väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013
Ingredienser
4 portioner
4 port pasta, gärna penne
2 förp räkor i lake (à 170 g)
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller kycklingfond (1 buljongtärning motsvarar 2 msk fond)
finrivet skal av 1 citron
salt
peppar
1 dl parmesanflarn
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2509 KJ / 599 kCal
Fett28.1 g
Salt3.4 g
Kolhydrater56.4 g
Protein28.1 g
Klimatguide
0,5 - 1,40 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Lagar ofta får alltid komplimang. Glömde parmesan en gång men blev ändå gott. Kör ofta utan löken. Men adderar lite chiliflakes mums
Malin
2024-11-28Hur funkar rätten med frysta räkor i stället?
Kerstin
2024-11-03Så gott! Det som fanns hemma på nyårsdagen; gul lök, vitlök, vanlig tomat, havrebas, lake från räkor o räkor. Blandade ner pasta o ost i räksåsen. God smak av citonskalet.
Monica
2024-01-01