Snabblagad pastarätt av lök, räkor, körsbärstomater, grädde, buljong, citron och nykokt pasta. Räkpasta med parmesan har en krämig konsistens och tillagas på under 30 minuter. Låt er väl smaka!
Ett recept från:
ICAs matkasse
v
17 2013
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Andreas
2022-03-06Skulle må bra av att vara tjockare och krämigare. Smaken är det inget fel på men blir som att äta nån form av pastasoppa då såsen blir extremt rinnig.
Sara
2022-01-15Jag älskar den här rätten! Har lagat den flera gånger med olika grönsaker. Nu senast blev det brysselkål och svartkål. Lika delikat!
Hanna
2022-01-09Supergott! Kryddade lite med cayennepeppar för extra smak och tog purjolök i istället för det var det som fanns hemma, kommer att lagas igen.