Räkpasta med parmesan

131
9
Räkpasta med parmesan

Snabblagad pastarätt av lök, räkor, körsbärstomater, grädde, buljong, citron och nykokt pasta. Räkpasta med parmesan har en krämig konsistens och tillagas på under 30 minuter. Låt er väl smaka!

Ett recept från:
ICAs matkasse v 17 2013

Räkpasta med parmesan

Ingredienser

4 portioner
4 port pasta, gärna penne
2 förp räkor i lake (à 170 g)
1 vitlöksklyfta
250 g körsbärstomater
1/2 påse salladslök (à 125 g)
1 msk olivolja
2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 kycklingbuljongtärning eller kycklingfond (1 buljongtärning motsvarar 2 msk fond)
finrivet skal av 1 citron
salt och peppar
1 dl parmesanflarn

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden.
Gör glutenfri: använd glutenfri pasta.
Gör laktosfri: använd laktosfri grädde.
Gör mjölkproteinfri: byt ut grädden mot havre-, soja- eller risalternativ. Uteslut parmesanosten.
Gör äggfri: använd pasta utan ägg. Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsmedlet E1105 Lysozym.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

131

Kommentarer

Andreas

2022-03-06

Skulle må bra av att vara tjockare och krämigare. Smaken är det inget fel på men blir som att äta nån form av pastasoppa då såsen blir extremt rinnig.

Sara

2022-01-15

Jag älskar den här rätten! Har lagat den flera gånger med olika grönsaker. Nu senast blev det brysselkål och svartkål. Lika delikat!

Hanna

2022-01-09

Supergott! Kryddade lite med cayennepeppar för extra smak och tog purjolök i istället för det var det som fanns hemma, kommer att lagas igen.

Näringsvärde per portion

Energi 2549 KJ / 611 kCal
Fett 29.2 g
Kolhydrater 53.3 g
Protein 31.2 g
Läs mer om näringsvärden